Berita Teknologi

Tinjauan pendapat: Adakah anda fikir kami memerlukan platform telefon pintar ketiga?

Robert Triggs / Android Authority

Android dan iOS adalah satu-satunya dua platform telefon pintar utama di pasaran hari ini, menyumbang 99.4% daripada pasaran global mengikut StatCounter.

Adakah dunia memerlukan platform telefon pintar ketiga? Itulah topik tinjauan pendapat pilihan kami hari ini, jadi buat pilihan anda di bawah dan tinggalkan ulasan jika anda ingin menghuraikannya.

Adakah anda fikir kami memerlukan platform telefon pintar ketiga?

332 undi

Kami boleh memahami sebab anda rasa dua platform utama sudah mencukupi. Android dan iOS mewakili pendekatan yang berbeza kepada OS telefon pintar, memberikan pengguna dua pilihan yang jelas untuk menampung keperluan dan kehendak mereka. Anda juga boleh berhujah bahawa platform mati/terbengkalai seperti BlackBerry 10 dan Telefon Windows menjadi bukti bahawa kita tidak memerlukan platform ketiga. Selain itu, kami masih mempunyai platform alternatif yang sangat khusus hari ini seperti Sailfish, Ubuntu Touch dan PureOS.

Kemudian sekali lagi, kita dapat melihat mengapa anda mungkin mahukan platform telefon pintar utama ketiga. Landskap semasa secara berkesan adalah duopoli pada masa ini untuk kedua-dua pengguna dan pembangun aplikasi, jadi beberapa persaingan yang wajar daripada syarikat besar boleh menjadi perkara yang baik. Anda juga boleh berhujah bahawa industri mengalami kemuncak dari segi inovasi apabila BlackBerry 10, WebOS dan Windows Phone berada di pelbagai tempat. Ciri seperti navigasi gerak isyarat, berbilang tugas berasaskan kad, mod desktop dan pengecasan wayarles mula diperkenalkan pada platform ini.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Tinjauan pendapat: Adakah anda fikir kami memerlukan platform telefon pintar ketiga?
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker