Berita Teknologi

Samsung bersedia untuk tidak berbelanja dengan Galaxy S23 untuk menjatuhkan Apple

TL;DR

  • Samsung telah memutuskan untuk menukar strategi perniagaannya tahun depan.
  • Strategi baharu ini akan menyaksikan Samsung kurang memberi tumpuan kepada pengurangan kos dan lebih kepada daya saing.
  • Samsung akan berusaha keras untuk mengalahkan Apple dan menjadi OEM teratas.

Selama bertahun-tahun Apple mempunyai cengkaman di pasaran telefon, dan cengkaman semakin ketat dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Malah, Samsung kehilangan tempat kepada Apple malah telah memaksa Google untuk menyesuaikannya sendiri strategi. Tetapi nampaknya Samsung sudah selesai berdiri di tepi padang dan bersedia untuk melakukan segalanya untuk menewaskan Apple.

Dalam mesyuarat eksekutif dengan bahagian pengalaman peranti Samsung, Naib Pengerusi Han Jong-hee dilaporkan memberitahu bahagian itu untuk “memikirkan cara untuk mengukuhkan daya saing telefon pintar tanpa terperangkap dalam pengurangan kos,” menurut laporan daripada Hankyung.

Komen ini mencerminkan hala tuju baharu syarikat untuk memberi tumpuan kepada membina produk yang lebih kompetitif, yang merupakan anjakan daripada strategi berorientasikan keuntungan dahulu. Pada asasnya, apa yang dia katakan ialah jangan berbelanja untuk membuat produk yang lebih baik. Langkah ini bertujuan untuk membawa perjuangan terus kepada Apple dan membantu syarikat itu menjadi OEM teratas.

Perintah itu juga dipercayai sebagai ungkapan keinginan Jong-hee untuk berhenti mencontohi apa yang dilakukan pesaing dari China, seperti mengepam keluar telefon pakai buang dengan reka bentuk dan ciri yang tidak konsisten.

Strategi baharu ini dijangka bermula pada 2023 dan akan memberi tumpuan syarikat untuk mencipta telefon yang membolehkannya bersaing dengan lebih baik dengan satu-satunya saingan sebenarnya. Walaupun ia masih belum diumumkan secara rasmi, dijangkakan bahawa barisan Galaxy S23 akan mempunyai cip Snapdragon 8 Gen 2 Qualcomm, yang boleh menjadi salah satu langkah pertama ke arah membuat telefon yang lebih kompetitif.

Galaxy S23, Galaxy Z Fold 5, dan Galaxy Z Flip 5 semuanya akan mendapat manfaat daripada pendekatan baharu yang telah diputuskan oleh Samsung ini. Walau bagaimanapun, ia mungkin datang dengan kos siri Galaxy A Samsung kerana ia kurang memfokuskan pada pasaran peringkat rendah hingga pertengahan.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Samsung bersedia untuk tidak berbelanja dengan Galaxy S23 untuk menjatuhkan Apple
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker