Berita Teknologi

Rancangan TV baharu terbaik untuk distrim minggu ini di Netflix, Disney Plus dan banyak lagi

Kadar pantas rancangan TV baharu untuk ditonton dan distrim berterusan minggu ini. Disney Plus mempunyai rancangan baharu berdasarkan filem fantasi klasik kultus, dan Netflix melancarkan rancangan dystopian dari Turki, bersama-sama dengan siri masakan baharu dengan kelainan. Peacock memulakan persembahan tentang penjenayah Amerika yang bersembunyi di Australia sebagai pendakwah. Amazon Prime Video mempunyai rancangan baru berasaskan UK tentang keluarga yang sangat berjaya. Akhirnya, Apple TV Plus melancarkan musim kedua komedi pengintip UK Slow Horses. Inilah perkara yang perlu dilihat dalam rancangan TV penstriman baharu terbaik minggu ini.

Rancangan TV penstriman baharu terbaik minggu ini

Willow Musim Pertama (Disney Plus)

Boorman (Amar Chadha-Patel), Dove (Ellie Bamber), Kit (Ruby Cruz), Willow Ufgood (Warwick Davis), dan Jade (Erin Kellyman) dalam Willow

Disney Plus melancarkan siri drama baharu yang berdasarkan filem fantasi 1988 dengan nama yang sama yang dicipta oleh George Lucas dari Star Wars. Siri baru ini sebenarnya adalah sekuel kepada filem tersebut. Willow (sekali lagi dimainkan oleh Warwick Davis), yang membantu melindungi kerajaan fantasi rancangan itu sekali dalam filem itu, direkrut sekali lagi untuk melawan ancaman jahat baharu. Dia disertai oleh sekumpulan kecil pahlawan muda dalam usaha mereka. Joanne Whalley juga kembali dari filem asal sebagai Sorsha, bekas pahlawan dan kini ratu kerajaan.

Logo Disney Plus.

Disney Plus

Disney Plus menawarkan beribu-ribu episod TV dan filem dari seluruh perpustakaan Disney, termasuk rancangan dan filem Pixar, Star Wars dan Marvel, bersama-sama dengan siri TV dan filem eksklusif.

Tengkorak Panas Musim Pertama (Netflix)

tengkorak panas

Netflix melancarkan siri bahasa Turki ini dengan premis yang menarik minggu ini. Ia ditetapkan dalam masa terdekat, di mana virus yang menyebabkan kegilaan dihantar melalui suara manusia. Seorang ahli bahasa mendapati dia kebal daripada virus ini dan kini perlu melarikan diri daripada orang ramai yang terpengaruh untuk mengetahui sebab dia tidak terjejas dan jika dia boleh menghentikan wabak yang luar biasa dan membawa maut ini.

ikon Netflix

Netflix

Netflix masih menjadi perkhidmatan penstriman premium terkemuka, dengan lebih 200 juta pelanggan di seluruh dunia. Ia menawarkan beribu-ribu filem dan rancangan TV untuk menonton pesta, termasuk senarai filem dan siri asalnya yang sentiasa berkembang, termasuk Stranger Things, The Witcher, Bridgerton dan banyak lagi.

Snek Vs Chef Musim Pertama (Netflix)

snek vs chef

Tidak ada kekurangan rancangan pertandingan memasak, tetapi siri Netflix baharu ini mempunyai kelainan yang sangat menyelerakan. 12 tukang masak bersaing semasa siri ini untuk mencuba mencipta semula beberapa makanan snek paling ikonik seperti Cheetos, Oreos dan banyak lagi, bersama-sama dengan membuat hidangan snek lazat mereka sendiri. Pemenang pertandingan ini mendapat $50,000.

Tidak Hormat Musim Pertama (Merak)

tidak sopan

Merak melancarkan drama komedi baharu ini yang dibintangi oleh Colin Donnell. Dia memainkan penjenayah Amerika yang sedang melarikan diri dari keluarga perusuh Chicago. Dia berakhir di sebuah bandar kecil di bahagian Queensland di Australia dan memutuskan untuk bersembunyi di hadapan mata sebagai menteri baharu gereja bandar itu. Sememangnya, perkara tidak berjalan seperti yang dia maksudkan.

Logo burung merak besar

Merak

Perkhidmatan penstriman Peacock NBCUniversal menawarkan banyak filem dan rancangan TV yang hebat untuk distrim atas permintaan, bersama-sama dengan berita langsung dan sukan. Paling penting, anda boleh menonton banyak kandungannya secara percuma, atau menonton kesemuanya dengan langganan berbayar bermula hanya $4.99 sebulan.

Slow Horses Musim Kedua (Apple TV Plus)

kuda perlahan apple tv plus

Ini adalah musim kedua ini Apple TV Plus siri eksklusif. Gary Oldman sekali lagi membintangi drama komedi ini, mengenai sekumpulan ejen yang tidak diingini dalam organisasi pengintip UK. Musim kedua menyaksikan kumpulan kehilangan hak ini ditugaskan untuk menyiasat kematian bekas ejen. Seperti biasa dengan siri pengintip, kumpulan itu, yang diketuai oleh watak Oldman, dengan cepat mendapati bahawa kematian ejen ini hanyalah puncak gunung ais.

logo apple tv plus 1

Apple TV Plus

Apple TV Plus dengan cepat telah menjadi pemain utama dalam permainan penstriman sejak dilancarkan pada 2019. Rancangan asalnya termasuk rancangan seperti Ted Lasso, The Morning Show, Foundation dan For All Mankind serta filem seperti The Banker, Greyhound, dan Palmer.

Kekayaan Musim Pertama (Video Perdana Amazon)

kekayaan perdana amazon

Berikut ialah satu lagi siri berasaskan UK, kali ini Video Perdana Amazon. Ia berpusat pada keluarga besar Richards, yang telah menjadi sangat kaya berkat syarikat rambut dan solek mereka. Apabila bapa dan pengasas keluarga meninggal dunia, dia meninggalkan syarikat itu kepada anak lelaki dan anak perempuannya yang terasing, yang menimbulkan konflik besar dengan isteri kedua suami dan anak-anak mereka.

Logo video perdana

Video Perdana Amazon

Amazon Prime Video menawarkan akses kepada beribu-ribu filem dan rancangan TV untuk distrim. Itu termasuk rancangan dan filem asli yang hebat seperti The Boys dan The Tomorrow War. Anda juga boleh mendaftar untuk perkhidmatan premium lain dalam Amazon Prime Video.

Pertunjukan lain untuk dilihat

Terdapat beberapa rancangan baharu lain dan pelancaran musim kedua rancangan lama minggu ini juga.

  • Firefly Lane Musim Kedua Bahagian Pertama โ€” Netflix melancarkan musim kedua siri drama ini tentang dua sahabat lama yang mengharungi suka duka hidup bersama.
  • Dead End Musim Pertama โ€” Drama jenayah baharu dari Poland ini dilancarkan di Netflix, mengenai sekumpulan rakan yang secara tidak sengaja menukar kereta dengan kereta yang mengandungi wang yang dicuri.
  • Kembali dalam The Groove Musim Pertama โ€” Hulu melancarkan siri pertandingan temu janji baharu tentang tiga wanita berusia 40-an yang sedang mencari cinta
  • Kehidupan Unortodoks Saya Musim Kedua โ€“ Netflix melancarkan musim kedua siri realiti ini yang dibintangi oleh ahli perniagaan fesyen dan bekas Yahudi Ortodoks, Julia Haart.
  • Gossip Girl Musim 2 โ€“ HBO Max melancarkan musim kedua siri but semula/sekuel drama remaja ini.

Semak pilihan minggu lepas

Istimewa Percutian Penjaga Galaxy (Disney Plus)

khas percutian penjaga galaksi 1

Disney Plus membawakan kami istimewa ini yang menampilkan kebanyakan pelakon utama filem Marvel’s Guardians of the Galaxy. Di luar angkasa, Peter Quill sedih kerana cintanya Gamora tidak lagi bersama Guardians. Hari Krismas juga semakin hampir. Selebihnya pasukan ingin menggembirakan dia untuk musim cuti, jadi Mantis dan Drax pergi ke Bumi untuk membawa balik sesuatu yang mereka fikir akan menggembirakan Quill. Malangnya, rancangan mereka melibatkan penculikan pelakon popular tertentu. Istimewa itu ditulis dan diarahkan oleh penulis-pengarah filem James Gunn, dan ia sepatutnya menjadi acara yang sangat istimewa.

Rabu Musim Pertama (Netflix)

netflix hari rabu

Netflix telah pun mendapat sambutan hebat daripada adaptasi terbaru Keluarga Addams yang sangat gothic ini. Kali ini tumpuan diberikan kepada anak perempuan keluarga, Rabu (Jenna Ortega), kerana dia dihantar oleh ibunya Morticia (Catherine Zeta-Jones), dan bapanya Gomez (Luis Guzmรกn) ke sekolah berasrama lama mereka Nevermore Academy. Sememangnya, perkara aneh berlaku di sekolah. Tim Burton (Beetlejuice, Batman, Edward Scissorhands) mengarahkan empat episod pertama siri lapan episod ini.

Selamat datang ke Chippendales Musim Pertama (Hulu)

Selamat datang ke Chippendales

Hulu melancarkan siri docudrama jenayah sebenar terbarunya minggu lepas. Kumail Nanjiani memainkan watak Somen ‘Steve’ Banerjee, seorang India-Amerika yang mengasaskan tarian lelaki dan penari telanjang Chippendales pada tahun 1979. Ia menjadi popular, dan jenama Chippendales tidak lama kemudian berkembang ke bandar lain, dan rombongan jelajah turut membuat persembahan di seluruh AS. Walau bagaimanapun, Banerjee bukanlah seorang yang sangat baik, dan rancangan itu menggambarkan pergaduhannya dengan rakan kongsi perniagaannya, yang menyebabkan dia mengupah seorang pembunuh upahan untuk membunuh pasangannya.

Logo Hulu

Hulu

Hulu menawarkan bukan sahaja beribu-ribu filem dan rancangan TV untuk distrim, ia juga mempunyai rancangan dan filem asli seperti The Handmaid’s Tale. Anda boleh menaik taraf kepada TV Langsung Hulu Plus untuk mendapatkan saluran langsung, termasuk stesen tempatan anda.

Minda Penjenayah: Evolusi Musim Pertama (Paramount Plus)

evolusi minda penjenayah

Ia telah dibatalkan hanya dua tahun lalu, tetapi drama jenayah Criminal Minds terus mendapat sambutan hebat dalam tayangan semula TV kabel dan perkhidmatan penstriman. Sekarang Paramount Plus telah membawa kembali kebanyakan pelakon asal untuk kebangkitan semula 10 episod. Kali ini, ahli pasukan Unit Analisis Tingkah Laku FBI sedang mengejar seorang pembunuh bersiri yang telah membentuk pasukan pembunuh lain dalam talian semasa pandemik Covid-19.

tambah penting daripada Impak

Paramount Plus

Paramount Plus termasuk beribu-ribu filem dan rancangan TV daripada CBS, Showtime dan Paramount Pictures. Ia juga termasuk filem baharu dan asli seperti The Good Fight, Infinite dan banyak lagi.

Pitch Perfect: Bumper di Berlin Musim Pertama (Merak)

merak yang sempurna

Peacock melancarkan kesinambungan filem komedi Pitch Perfect yang popular ini. Adam Devine mengulangi peranannya sebagai penyanyi acapella Bumper Allen dalam siri baharu itu. Apabila persembahan bermula, dia agak kurang bernasib baik, kerana kerjayanya tidak ke mana. Bagaimanapun, dia memutuskan untuk berpindah ke Berlin, Jerman untuk memulakan semula kerjaya dan hidupnya. Nantikan penampilan daripada ahli pelakon Pitch Perfect yang lain juga.

Echo 3 Musim Pertama (Apple TV Plus)

gema 3

Siri eksklusif Apple TV Plus baharu ini ditetapkan di Amerika Selatan, di mana seorang saintis AS telah hilang berhampiran sempadan Colombia-Venezuela. Suaminya dan abangnya, yang kedua-duanya mempunyai banyak pengalaman ketenteraan, pergi ke dalam hutan untuk mencarinya dan mendapati mereka telah meletakkan diri mereka di tengah-tengah peperangan.

Darah, Seks dan Diraja Musim Pertama (Netflix)

royalti seks darah

Netflix melancarkan gabungan dokumentari dan drama yang luar biasa ini minggu lepas. Ia menceritakan kisah Anne Boleyn, dan kebangkitannya dalam monarki British pada abad ke-16 untuk akhirnya menjadi Ratu England. Bahagian skrip siri ini menceritakan kisah yang sering diceritakan ini dengan gaya skrip moden, dan kadangkala sangat dewasa. Potongan-potongan skrip sering dipecahkan dengan temu bual dengan sarjana sejarah sebenar semasa mereka mengembangkan Anne Boleyn dan watak-watak lain dalam drama sebenar ini.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Rancangan TV baharu terbaik untuk distrim minggu ini di Netflix, Disney Plus dan banyak lagi
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker