Berita Teknologi

Ramai daripada anda memiliki set atau kotak Android TV

Dhruv Bhutani / Android Authority

Banyak TV hari ini adalah daripada pelbagai jenis pintar, dan Android TV adalah salah satu yang paling popular TV pintar platform di sekeliling. Walau bagaimanapun, AA rakan sekerja Adamya Sharma mengeluh pengalamannya dengan set TV Android Sony Bravia W950D beliau.

Walau apa pun, itu membuatkan kami tertanya-tanya berapa ramai orang yang mempunyai set TV Android, kotak penstriman atau sesuatu yang berbeza sama sekali. Kami mengemukakan soalan ini dalam bahagian pendapat kami minggu lalu dan inilah yang anda katakan.

Adakah anda memiliki peranti Android TV?

Keputusan

Ini adalah tinjauan pendapat yang cukup popular, memperoleh lebih 3,400 undi setakat ini. Pilihan yang menang? Nah, ternyata 43.74% responden mengatakan mereka mempunyai TV yang menjalankan platform Google. Kami tidak pasti sama ada tinjauan pendapat ini menggambarkan pengguna secara amnya memandangkan kotak/stick Android TV jauh lebih murah daripada TV Android-toting. Kemudian sekali lagi, Android TV adalah perkara biasa pada TV pintar hari ini.

Sementara itu, 26.2% pembaca yang ditinjau mengatakan mereka mempunyai batang TV Android atau kotak penstriman. Seperti yang dinyatakan Adamya dalam bahagian pendapatnya, kotak TV Android khusus seperti Nvidia Shield dan Chromecast dengan Google TV dapatkan lebih banyak kemas kini sistem (dan lebih tepat pada masanya) berbanding TV pintar yang menjalankan platform. Jadi wajar untuk membeli peranti ini melalui TV pintar jika anda bimbang tentang kemas kini dan/atau harga.

Jika tidak, hampir 17% pembaca yang ditinjau mengatakan mereka tidak mempunyai sebarang jenis peranti Android TV. Kami meneka sekurang-kurangnya sebahagian daripada pengundi ini mempunyai Apple TV kotak atau peranti dengan Roku, Amazon Fire TV, Tizenatau LG WebOS. Akhir sekali, 13.2% responden menyatakan bahawa mereka mempunyai berbilang peranti yang menjalankan Android TV dalam isi rumah mereka.

Komen

  • kelabu: Saya tidak mempercayai mana-mana TV Pintar dan sebarang kemas kini TV Pintar. Saya mempunyai Roku TCL dan saya tidak pernah menyambungkannya ke Internet. Saya memasangkan Chromecast saya atau mana-mana peranti pintar lain untuk aspek itu.
  • Craig S.: Ya, saya tidak akan mengesyorkan set Android TV sebenar apabila anda berada di bawah rahmat Android TV OEM sendiri untuk menyampaikan kemas kini…dengan Android TV adalah situasi barat liar yang liar. Hisense pun tak update sangat. Amazon mengekalkan binaan OS Fire TV mereka pada tampalan Fire TV mereka dan mereka terus menambah ciri baharu, tetapi mereka tidak pernah mengemas kini keseluruhan pangkalan kod Android FireOS kepada versi baharu Android. Roku mengemas kini TV Roku OS berasaskan Linux mereka selama bertahun-tahun, menyampaikan setiap beberapa bulan dengan kemas kini dan biasanya ciri yang lebih kecil. Tidak tahu sejauh mana prestasi Samsung dengan Tizen dan LG dengan WebOS??? Android TV baik dengan kayu/dongle HDMI murah atau Shield yang telah dikemas kini selama 7 tahun sekarang, tetapi BUKAN di dalam TV sebenar.
  • PB+Banana Sandwich Goreng: Sampah macam ni sebab saya enggan beli TV mahal hari ini. Kualiti tidak lagi dikaitkan dengan harga, semua yang anda perolehi hanyalah masalah yang memeningkan kepala. Hanya dapatkan TV pintar asas, jangan sekali-kali menyambungkannya ke jaring dan palamkan kotak atas set untuk semua keperluan media anda. Atau lebih baik lagi, sambungkan PC supaya anda boleh menstrim segala-galanya selama sedekad+.
  • icwhatudidthere: Ini berlaku dengan Sony Android TV saya juga. Sekurang-kurangnya anda mendapat 5 tahun daripadanya. Saya mendapat 2 tahun daripada saya. Selepas beberapa siri kemas kini buruk dan pelbagai pepijat akhirnya ia hanya digantung semasa kemas kini dan tidak pernah dihidupkan lagi. Tidak akan membeli TV Sony yang lain lagi.
  • Arlondiluthel: Ini adalah sebahagian daripada sebab saya percaya Chromecast ialah laluan yang lebih baik: ambil sebarang paparan yang berfungsi dan jadikannya “pintar” dengan harga di bawah $100. Kemudian, jika “pintar” secara fungsional mendapat EoL’ed, ia adalah di bawah $100 untuk diganti, berbanding $1K+ untuk TV baharu. Sudah tentu, jika TV itu sendiri rosak, anda berada di atas sungai sama ada.
  • darjen: Saya mempunyai sony x800d di dalam bilik tidur… kira-kira 7 tahun. semua input hdmi telah mati beberapa tahun yang lalu. tidak boleh menyambungkan mana-mana peranti tanpa gambar dikacau sepenuhnya. Saya hanya boleh menganggap ia adalah papan induk atau sesuatu. satu perkara yang masih menjadikannya berguna ialah tv android terbina dalam, di mana anda masih boleh menggunakannya untuk menonton apa sahaja yang anda mahukan. Sejujurnya tidak kisah sedikit pun bahawa versi itu sudah lama. ia masih berfungsi sepenuhnya dengan semua apl penstriman.
  • Masked_Avenger: Saya mempunyai TV Sony yang mati selepas 6 tahun. Kos menggantikan papan induk adalah separuh daripada kos asal. Juga mempunyai LCD Panasonic, TV bukan pintar yang mungkin berusia 12-13 tahun dan masih berfungsi. Tidak akan membeli Sony lagi… Android bukan masalah pengeluar.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Ramai daripada anda memiliki set atau kotak Android TV
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker