Berita Teknologi

Pihak Berkuasa Harian: 💻 Masa untuk menilai semula OS Chrome

Rita El Khoury / Android Authority

🎁 Salam Jumaat, semua! Krismas tinggal lebih seminggu lagi (jika anda meraikannya), dan kami masih mempunyai dua hadiah di bawah pokok itu. Masa untuk mendapatkan pembalut!

OS Chrome pada tahun 2022

Foto stok Hab Telefon OS Chrome 2

Edgar Cervantes / Android Authority

OS Chrome telah wujud dalam beberapa bentuk atau yang lain selama lebih sedekad sekarang, tetapi jika anda bukan pelajar, kemungkinan besar ia telah hilang daripada radar anda. Walau bagaimanapun, siaran terbaru oleh rakan sekerja saya Rita El Khoury menyerlahkan sebab 2022 adalah tahun dia jatuh cinta semula dengan Pixelbooknya dan OS Chromedan dia membuat hujah yang meyakinkan untuk melawat semula platform.

 • Saya sangat mengesyorkan anda baca keseluruhan bahagiantetapi inilah sedikit tl;dr.
 • Rita mula menggunakan Chromebook pada 2015, dan akhirnya mendapat diskaun Google Pixelbook pada tahun 2017.
 • (Nota tepi, saya sangat kecewa itu pasukan Pixelbook telah dibubarkan tahun ini. Tetapi itu bukan di sini mahupun di sana.)
 • Lima tahun kemudian, ia masih satu-satunya komputer ribanya, tetapi dia mendapati dirinya semakin kurang menggunakannya.
 • Tahun ini, dia menyedari komputer ribanya tidak mengemas kini atas sebab apa pun, dan setelah diperbaiki, dia menerima banyak ciri baharu.
 • Baginya, ia seperti komputer riba baru. OS Chrome telah menjadi jauh lebih berkuasa daripada yang dia sedar, dan kini dia kembali menggunakan gembar-gembur OS Chrome.

Jadi apakah ciri baharu itu? Berikut adalah ringkasan ringkas:

 • OS Chrome dan telefon Android kini disepadukan dengan kemas, dengan ciri Hab Telefon menunjukkan gambar terbaharu, tab Chrome mudah alih dan banyak lagi pada skrin Chromebook anda. Anda juga boleh menggunakannya untuk menyediakan tempat liputan dengan cepat tanpa menyentuh telefon anda.
 • Alat produktiviti seperti editor PDF terbina dalam dan tangkapan skrin yang dipertingkatkan (termasuk rakaman video dan audio) juga merupakan ciri yang berguna jika anda menggunakan Chromebook anda untuk bekerja.
 • Disebabkan oleh kebangkitan Tablet Chromebook, OS Chrome telah menjadi lebih mesra jari. Imej kecil dan togol adalah lebih besar, dan gerak isyarat menawarkan pintasan pantas.
 • Begitu juga untuk sokongan stylus. Apl pramuat seperti Kanvas dan Kursif membolehkan anda melukis, mencatat nota dan banyak lagi menggunakan stylus yang disokong.
 • Terdapat juga pengurus papan keratan yang mengingati lima item terakhir yang anda salin untuk tampalan mudah. Saya harap ciri ini dipanggang ke dalam Windows dan macOS juga!
 • Mod gelap baharu, sokongan apl Android yang lebih baikdan keupayaan untuk pasang Linux atau Permainan wap ialah beberapa ciri baharu lain yang patut disebut.

Bersedia untuk melawat semula OS Chrome? Semak pilihan kami untuk Chromebook terbaik dan Tablet Chromebookserta kami panduan luas kepada Chromebook dan keupayaannya.

📺 Mencari sesuatu untuk ditonton hujung minggu ini? Berikut adalah filem penstriman baharu terbaik patut diperiksa (Android Authority).

Jumaat yang menyeronokkan

empayar menyerang balik

Sebagai perbandingan, lihat treler teater asal di sini. Malah narasi oleh Harrison Ford sendiri tidak dapat menyelamatkan ini daripada keju tegar 70-an, dan kemasukan ciuman adik-beradik yang dipadamkan pada sebutan “percintaan” amat membangkitkan kening.

Semoga kekuatan bersamamu,

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Pihak Berkuasa Harian: 💻 Masa untuk menilai semula OS Chrome
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker