Berita Teknologi

OS Chrome mempunyai ramai pengguna biasa

Kris Carlon / Android Authority

milik Google OS Chrome telah tersedia selama kira-kira sedekad sekarang, mengukir niche dalam perusahaan dan ruang pendidikan. Tetapi ia masih lemah jika dibandingkan dengan Windows dan Mac OS apabila ia melibatkan bahagian pasaran global.

Rita El-Khoury baru-baru ini membuat lirik pengalamannya dengan Chrome OS pada tahun 2022, menyiarkan tinjauan pendapat untuk bertanya sama ada anda telah menggunakan platform pada tahun lepas. Begini cara anda menjawab soalan itu.

Pernahkah anda menggunakan OS Chrome pada tahun lepas?

Keputusan

Hanya kira-kira 1,600 undian telah dikira semasa penulisan, dan ternyata ~52% daripada responden mengatakan mereka menggunakan OS Chrome sepanjang masa. Ini ditunjukkan dalam ulasan, dengan beberapa pembaca menyatakan bahawa mereka secara aktif menggunakan a Chromebook.

Sementara itu, ~16% pembaca yang ditinjau berkata mereka menggunakan OS Chrome dari semasa ke semasa, manakala 8% mengatakan mereka jarang menggunakannya pada tahun lepas. Akhirnya, ~24% pembaca yang ditinjau berkata mereka belum mencuba OS Chrome pada tahun lalu. Ini boleh difahami, kerana kami meneka bahawa pembaca ini gembira dengan mesin Windows, Mac atau Linux sedia ada mereka.

Namun begitu, seperti yang dinyatakan oleh Rita dalam siarannya, anda mungkin perlu mencuba OS Chrome jika anda tidak menggunakannya selama beberapa tahun. Antara penyepaduan telefon Android, anotasi/tangkap skrin/alat hantar skrin dan keupayaan untuk menjalankan apl daripada pelbagai platform, terdapat banyak penambahan terkini.

Komen

  • Adam Johannes: Dapatkan buku piksel dari eBay dan anda akan lebih menyukainya! Saya mempunyai sabak piksel, papan kekunci tidak bertahan tetapi dengan jenis jambatan g, ia sempurna
  • ManFredMann: Bolehkah anda benar-benar jatuh cinta dengan sesuatu yang anda tinggalkan sebelum ini? Mungkin anda tidak pernah berhenti menyukainya, tetapi ada sesuatu tentang sesuatu yang baru. Itu juga membolehkan kita kembali ke permulaan. Saya hanya berharap bahawa kromo kekal ringan kerana ia. Saya baru-baru ini memasang Chrome OS flex pada desktop Dell semua-dalam-satu generasi kedua dan perkara itu terbang!
  • pewarna biru17: Saya mempunyai Chromebook di tempat kerja, dan saya cukup cekap komputer, tetapi saya benar-benar tidak dapat mengakses atau memuat turun kepala surat dengan OS Chrome. Saya selalunya akan menyimpan apa sahaja yang saya tulis sebagai kepala surat itu sendiri, menyebabkan masalah untuk semua orang. Saya tidak dapat memikirkan keseluruhan sistem fail. Saya akhirnya hanya bertanya kerja saya jika saya boleh membawa PC masuk, dan mereka membenarkan saya melakukannya.
  • Beardednomad: Saya menggunakan Lenovo Duet 5 setiap hari sebagai komputer utama saya. Saya juga mempunyai komputer riba Microsoft Surface tetapi saya jarang menggunakannya hari ini. Antara Linux, Android dan apl web tidak banyak yang anda tidak boleh lakukan pada Chromebook.
  • eszklar: Seorang rakan saya meminjamkan saya Pixelbook 2017 mereka pada awal Oktober lalu apabila dia dan teman wanitanya pergi bercuti selama tiga minggu ke Paris, Perancis. Seperti anda Rita, saya agak kagum dengan sejauh mana ChromeOS telah berkembang. ChromeOS yang digunakan, apl Android daripada Gedung Play, memasang bekas Linux dan saya juga menguji CrossOver untuk ChromeOS. Mengembalikan Pixelbook apabila rakan saya pulang dari percutiannya dan memikirkan tentang Chromebook yang akan saya dapat dan melihat komputer riba Edisi Chromebook Rangka Kerja. Mahal, tetapi boleh memasang sehingga 64 GB RAM, modul sisi Rangka Kerja USB-C yang tersedia adalah menakjubkan dan papan utama teras mesin boleh digantikan dengan papan utama “biasa” untuk memasang Windows atau Linux. Itulah yang saya akan lakukan untuk Rita.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: OS Chrome mempunyai ramai pengguna biasa
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker