Berita Teknologi

Oppo menetapkan tarikh pelancaran peranti boleh lipat baharunya

C. Scott Brown / Android Authority

TL;DR

  • Oppo telah mengumumkan tarikh acara Inno Day 2022.
  • Dijangkakan bahawa syarikat itu akan melancarkan alat lipat terbaharu semasa acara ini.
  • Syarikat itu telah menggoda cip tersuai baharunya.

Sudah lama sejak kali terakhir kami mendengar apa-apa tentang milik Oppo telefon boleh lipat akan datang. Tetapi itu sepatutnya berubah tidak lama lagi kerana syarikat itu telah mengumumkan tarikh acara Inno Day 2022nya.

Seperti acara Google Made by Google dan acara Far Out Apple, Inno Day 2022 ialah acara tahunan Oppo untuk mempamerkan produknya. Tahun ini, pengeluar telefon telah menjadualkan persembahan pada 14 Disember.

Selain mendedahkan tarikh pamerannya, Oppo turut mengusik pendedahan cip tersuai baharu dalam tweet yang sama. Cip yang dimaksudkan itu berkemungkinan generasi akan datang MariSilicon X – SoC yang dilancarkan Oppo tahun lepas.

Sesuatu lagi yang dijangka akan ditunjukkan pada acara itu ialah peranti seperti Galaxy Z Fold syarikat yang seterusnya — Oppo Find N2. Adalah dipercayai bahawa peranti boleh lipat bukan sahaja akan diumumkan, tetapi juga boleh dilancarkan pada masa yang sama dengan acara tersebut.

Oppo juga mempunyai telefon bimbit seperti Galaxy Z Flip dalam kerja yang dipanggil Oppo Find N2 Flip. Baru-baru ini bocor mendedahkan bahawa telefon clamshell boleh mempunyai pemproses Mediatek Dimensity 9000 Plus, cip MariSilicon X, dan bateri 4,300mAh dengan pengecasan berwayar 44W. Walau bagaimanapun, khabar angin mengatakan bahawa peranti itu tidak akan dilancarkan bersama adik-beradiknya dan sebaliknya akan dikeluarkan pada tahun hadapan.

Pada tahun-tahun sebelumnya, syarikat itu telah menggunakan acara ini untuk mempamerkan idea-idea baharu juga, seperti konsep boleh gulung yang didedahkan pada tahun 2020. Adakah Oppo mempunyai apa-apa lagi pada tahun ini? Kita hanya perlu melihat bila masanya untuk acara itu.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Oppo menetapkan tarikh pelancaran peranti boleh lipat baharunya
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker