Berita Teknologi

Kebocoran tarikh pelancaran Samsung Galaxy S23

TL;DR

  • Pelbagai pembocor menegaskan tarikh pelancaran Samsung Galaxy S23 mungkin pada 1 Februari 2023.
  • Itu mungkin untuk AS, bermakna ia akan menjadi 2 Februari untuk kebanyakan negara lain di dunia.
  • Telefon itu mungkin akan mencecah rak kedai kira-kira dua minggu kemudian.

Menurut tiga pembocor terkenal, acara Samsung Galaxy Unpacked yang akan datang mungkin telah bocor. Acara ini akan menyaksikan pelancaran perdana Galaxy S seterusnya, yang kami jangka akan dipanggil siri Galaxy S23.

Kebocoran itu bermula dengan Ice Universe, yang hanya menulis tweet “1 Februari.” Pembocor itu kemudian menyusulinya dengan tweet “Galaxy Unpacked.” Mendengar masuk, pembocor yang kerap Steve Hemmerstoffer (aka OnLeaks) membalas dengan GIF mengesahkan kenyataan Ice adalah benar. Ini menunjukkan kedua-dua pembocor bersetuju tarikh pelancaran Samsung Galaxy S23 mungkin pada 1 Februari.

Selepas ini, seorang lagi pembocor terkenal — Max Jambor — tweeted bahawa pelancaran akan diadakan pada 2 Februari untuk seluruh dunia, mencadangkan tarikh 1 Februari adalah untuk AS. Hemmerstoffer, sekali lagi, tweet GIF menyokong Jambor.

Nampaknya tiga pembocor terkemuka semua bersetuju bahawa tarikh pelancaran Samsung Galaxy S23 mungkin pada 1 Februari 2023, di AS dan 2 Februari untuk kebanyakan negara lain di dunia. Jika Samsung menggunakan kaedah biasa, ketersediaan dalam kedai siri S23 adalah kira-kira dua minggu kemudian.

Pelancaran Samsung Galaxy S23: Bulan sibuk

Jika ini benar, Februari 2023 akan sibuk. Kita sudah tahu bahawa OnePlus merancang untuk melancarkan OnePlus 11 dan beberapa fon telinga baharu pada 7 Februari. Ini bermakna dua siri telefon berprofil tinggi akan dilancarkan dalam masa beberapa hari antara satu sama lain.

Siri Galaxy S23 dijangka menjadi lompatan berulang siri Galaxy S22 semasa. Kami menjangkakan modul kamera di bahagian belakang Galaxy S23 dan S23 Plus lebih serupa dengan Galaxy S22 Ultra dan untuk Galaxy S23 Ultra kebanyakannya kekal tidak berubah. Khabar angin terbesar ialah semua telefon dalam siri ini, tanpa mengira lokasi global, boleh menampilkan Snapdragon 8 Gen 2 cip, yang bermaksud tiada varian Exynos. Ini akan menjadi kali pertama dalam beberapa tahun untuk itu, jika ia benar-benar berlaku.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Kebocoran tarikh pelancaran Samsung Galaxy S23
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker