Berita Teknologi

Cincin Evie milik Movano ingin memberitahu wanita mengapa di sebalik apa yang mereka rasa

TL;DR

  • Movano Evie ialah cincin pintar yang disasarkan kepada pengguna wanita.
  • Ia boleh menjejaki kebolehubahan suhu kulit, haid dan ovulasi, dan gejala haid, antara metrik lain seperti kadar jantung dan oksigen darah.
  • Ia akan memasuki pasaran pada 2023 dengan tanda harga di bawah $300.

Syarikat penjagaan kesihatan Movano telah melancarkan Evie, cincin pintar yang direka khas untuk wanita. Cincin yang kelihatan futuristik menjanjikan boleh pakai yang diluluskan oleh FDA, walaupun ia masih belum mendapat kelulusan kawal selia rasmi. Apabila dan jika ia berlaku, Evie akan menjadi peranti gred perubatan untuk metrik oksimetri nadi dan pengukuran kadar denyutan jantung.

Movano mendakwa cincin itu berjaya menyelesaikan percubaan hipoksia pada Oktober 2022, di mana ketepatan untuk SpO2 klinikal dan kadar denyutan jantung sepadan dengan piawaian FDA. Tetapi Evie melangkaui ciri-ciri yang juga boleh didapati dalam berbilang yang lain boleh pakai.

Cincin itu boleh membantu wanita menjejaki kebolehubahan suhu kulit, haid dan ovulasi, dan gejala haid. Movano berkata ia bertujuan untuk membantu wanita “lebih memahami sebab di sebalik apa yang mereka rasakan.”

Sementara itu, ciri penjejakan aktiviti umum termasuk ukuran untuk langkah, minit aktif, kalori yang dibakar, peringkat dan tempoh tidur serta mood.

Cincin Evie akan muncul di CES 2023 show floor pada awal Januari untuk kali kedua. Ia mula diperkenalkan pada CES 2022 tetapi tidak mempunyai nama akhir atau harga ketika itu. Selepas terlepas pelancaran 2022 yang dijanjikan, Evie kini bersedia untuk dijual pada tahun 2023. Syarikat itu berkata ia sepatutnya berharga di bawah $300 tanpa yuran langganan bulanan tambahan.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Cincin Evie milik Movano ingin memberitahu wanita mengapa di sebalik apa yang mereka rasa
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker