Berita Teknologi

Apakah kegagalan penstriman terbesar pada tahun 2022?

Di bawah, anda akan menemui 12 tajuk yang mendapat tempat dalam pusingan bom penstriman akhir tahun kami sama ada kerana ia mendapat ulasan yang teruk atau kerana ia gagal berhubung dengan khalayak.

Jadi, tanpa berlengah lagi, mari kita lihat yang paling teruk pada tahun 2022. Dan anda tidak perlu mengambil kata-kata kami atau kata-kata pengkritik. Anda boleh menstrim semuanya sendiri, dengan pautan ke setiap satu.

Penstriman gagal pada 2022

Gelembung

Iris Apatow sebagai Krystal Kris, Karen Gillan sebagai Carol Cobb, David Duchovny sebagai Dustin Mulray, Keegan-Michael Key sebagai Sean Knox, Leslie Mann sebagai Lauren Van Chance berlakon di hadapan skrin hijau dalam The Bubble

Mari kita mulakan dengan salah satu penstriman flop terbesar dari awal tahun. The Bubble mungkin layak sebagai salah satu filem paling teruk di Netflix dari mana-mana tahun. Dengan 21% pada Tomato busuk semasa saya menulis ini, ia adalah satu bencana yang tidak dapat dielakkan untuk penstrim, walaupun pelakon dan arahan semua bintang daripada Judd Apatow. Filem ini berlatarkan zaman awal COVID-19, apabila pelakon francais blockbuster merakam sekuel semasa kuarantin di sebuah hotel, sebahagian besarnya menggunakan teknologi skrin hijau dan tangkapan gerak. Walaupun premis itu kedengaran cukup menjanjikan, gurauan itu mendatar dan lelucon pandemik terasa tidak dapat disentuh.

ikon Netflix

Netflix

Netflix masih menjadi perkhidmatan penstriman premium terkemuka, dengan lebih 200 juta pelanggan di seluruh dunia. Ia menawarkan beribu-ribu filem dan rancangan TV untuk menonton pesta, termasuk senarai filem dan siri asalnya yang sentiasa berkembang, termasuk Stranger Things, The Witcher, Bridgerton dan banyak lagi.

Masa Saya

Mark Wahlberg dan Kevin Hart membawa kura-kura dalam Me Time

Netflix mengambil banyak ruang dalam senarai ini, yang masuk akal, kerana ia mengeluarkan banyak tajuk setiap tahun. Mereka semua tidak boleh menjadi pemenang. Seorang ayah yang tinggal di rumah memanfaatkan hujung minggu tanpa isteri dan anak-anak untuk meluangkan sedikit masa untuk saya dan berhubung semula dengan rakan lama. Bersama-sama, kedua-duanya menghadapi beberapa penipuan liar yang mengancam untuk mengubah hidupnya. Pada masa ini ia berada pada 6% pada Tomato busuk. Aduh!

Air dalam

Ben Affleck berdiri di belakang Ana de Armas di piano di Deep Water

Deep Water mungkin tidak berkesan sepenuhnya, tetapi banyak perkara yang perlu dihargai. Ia adalah salah satu bom yang sebenarnya sangat menyeronokkan untuk ditonton dan mungkin penstriman gagal terbaik pada tahun 2022, jika tajuk sedemikian boleh diberikan kepada mana-mana filem. Filem thriller erotik ini (daripada master thriller erotik Adrian Lyne) melihat seorang lelaki yang disyaki melakukan kesalahan apabila kekasih isterinya mula hilang. Ben Affleck dan bintang Ana de Armas. Ia gelap dan menyampah dalam semua cara yang anda mahukan filem ngeri erotik, walaupun persembahannya buruk dalam kalangan pengkritik.

Logo Hulu

Hulu

Hulu menawarkan bukan sahaja beribu-ribu filem dan rancangan TV untuk distrim, ia juga mempunyai rancangan dan filem asli seperti The Handmaid’s Tale. Anda boleh menaik taraf kepada TV Langsung Hulu Plus untuk mendapatkan saluran langsung, termasuk stesen tempatan anda.

berambut perang

Ana dArmas sebagai Marilyn Monroe dalam Blonde

Semi-biopik Marilyn Monroe telah menimbulkan kontroversi lama sebelum ia ditayangkan di Netflix. Berdasarkan novel dengan nama yang sama oleh Joyce Carol Oates, filem ini mengambil kebebasan utama dengan kehidupan ikon pop itu. Ramai yang menganggap filem itu eksploitatif, walaupun dipuji untuk persembahan lakonan oleh Ana de Armas. Sama ada filem yang mengambil kebebasan kreatif itu wajar atau eksploitatif, ia secara amnya jatuh rata, menyasarkan tinggi sementara kebanyakannya meleset sasarannya. Walaupun pengkritik berpecah dan ada yang suka, kebanyakan tidak terkesan.

Penyala api

Seorang gadis kecil menjerit dalam Firestarter - filem penstriman baharu terbaik

Secara teknikalnya bukan penstriman asal, Firestarter memang mempunyai keluaran hibrid, memukul Peacock pada hari yang sama ia ditayangkan di pawagam. Malangnya, pembuatan semula klasik 80-an, berdasarkan novel oleh Stephen King, tidak berkaitan dengan pengkritik atau penonton. Kisah seorang gadis muda yang mengembangkan keupayaan untuk memulakan api dengan fikirannya adalah salah satu penstriman yang gagal terbesar pada tahun 2022. Walaupun pada awalnya dikeluarkan penstriman di Peacock, Firestarter kini berada di Prime Video.

Logo video perdana

Video Perdana Amazon

Amazon Prime Video menawarkan akses kepada beribu-ribu filem dan rancangan TV untuk distrim. Itu termasuk rancangan dan filem asli yang hebat seperti The Boys dan The Tomorrow War. Anda juga boleh mendaftar untuk perkhidmatan premium lain dalam Amazon Prime Video.

Marmaduke

Marmaduke - filem penstriman baharu terbaik

Dengan 0% pada Tomato busukMarmaduke Netflix mungkin merupakan penstriman yang paling gagal pada tahun 2022. Berdasarkan jalur komik dengan nama yang sama, filem tentang anjing nakal secara peliknya kurang humor, dan ramai pengkritik segera menyedari bahawa animasi itu kelihatan mengerikan.

Pembunuhan Beramai-ramai Texas Chainsaw

Treler Texas Chainsaw Massacre Netflix

2022 merupakan tahun yang besar untuk legasikuel seperti Top Gun: Maverick. Satu yang benar-benar tidak mendarat ialah Texas Chainsaw Massacre. Mengganti sekuel yang sedia ada, filem itu menyaksikan sekumpulan anak muda baharu menceroboh wilayah Leatherface, dengan pembunuh yang menggunakan gergaji masuk ke mod serangan. Dengan cerita sentral yang membosankan yang dibalut dengan mesej moral yang berbelit-belit, filem itu gagal memanfaatkan kecemerlangan asalnya.

Pinokio

Tom Hanks dan Pinocchio - filem penstriman baharu terbaik

Tidak perlu dikelirukan dengan filem Pinocchio yang mengagumkan di Netflix daripada Guillermo del Toro, salah satu filem terbaik pada tahun 2022, Pinocchio “tindakan langsung” Disney Plus hampir mati semasa ketibaan. Mengelakkan tayangan teater walaupun Tom Hanks yang lagenda sebagai Geppetto, penstriman asal adalah pandangan yang hambar dan hangat pada asal Disney. Walaupun filem itu cantik secara visual, ia sebahagian besarnya ditolak oleh pengkritik sebagai pembuatan semula yang tidak perlu bagi klasik yang digemari.

Logo Disney Plus.

Disney Plus

Disney Plus menawarkan beribu-ribu episod TV dan filem dari seluruh perpustakaan Disney, termasuk rancangan dan filem Pixar, Star Wars dan Marvel, bersama-sama dengan siri TV dan filem eksklusif.

Halloween Berakhir

Michael Meyers menyerang Laurie Strode dalam Halloween Ends

Satu lagi keluaran teater yang mendapat keluaran penstriman pada hari yang sama di Peacock, bab terakhir dalam trilogi Halloween baharu pastinya mempunyai pembelanya. Kebanyakannya, ia adalah kekecewaan, gagal memenuhi janji Halloween 2018. Dengan naratif separuh masak dan rentak watak yang pelik, Halloween Ends merupakan penamat yang lemah kepada but semula francais yang tidak sekata.

Logo burung merak besar

Merak

Perkhidmatan penstriman Peacock NBCUniversal menawarkan banyak filem dan rancangan TV yang hebat untuk distrim atas permintaan, bersama-sama dengan berita langsung dan sukan. Paling penting, anda boleh menonton banyak kandungannya secara percuma, atau menonton kesemuanya dengan langganan berbayar bermula hanya $4.99 sebulan.

Lelaki Kelabu

Ryan Gosling sebagai Six dalam The Grey Man 1

Russo Brothers kelihatan seperti mereka mendapat pukulan di tangan mereka dengan thriller pengintip ini. Dengan pelakon senarai A yang hebat dan premis yang menyeronokkan, ia sepatutnya menjadi perkara yang pasti. Apabila aset CIA ops hitam dibakar oleh agensi itu, dia melancarkan perang satu orang dengan majikan lamanya. Daripada filem popcorn oktana tinggi yang menjanjikan sinopsis, kami mendapat filem aksi hambar dengan set-piece berombak dan setiap klise dikitar semula dan dilucutkan semua keseronokannya. Ulasan bercampur kepada negatif. Malah yang baik pun agak kurang memberangsangkan. Ulasan buruk tidak selalu bermakna kegagalan. Walau apa pun metrik yang digunakannya, Netflix nampaknya telah mengisytiharkan The Grey Man sebagai satu kejayaan, menyinari seluruh alam semesta penstriman Grey Man, dengan sekuel dan spin-off yang akan datang sudah dalam kerja-kerja.

Larian Bir Terhebat Pernah

Zac Efron dalam helikopter dalam The Greatest Beer Run Ever - filem penstriman baharu terbaik

Selepas memenangi Oscar untuk gambar terbaik tahun lepas dengan CODA, Apple TV Plus mungkin telah meningkatkan keyakinan diri menjelang 2022. The Greatest Beer Run Ever, yang diarahkan oleh pemenang gambar terbaik 2019, Peter Farrelly, gagal menyampaikannya janji. Pada tahun 1967, seorang lelaki dari New York merebut peluangnya untuk membantu usaha perang Vietnam dengan satu-satunya cara yang dia tahu. Dengan membeli bir kepada rakan-rakannya di luar negara. Terbang ke zon perang dengan beberapa tin PBR, dia mula bekerja menjejaki rakan-rakan dari kawasan kejiranan. Premis ringan ini gagal mencapai mana-mana nota yang betul dalam rawatan perang, dan sebaliknya muncul sebagai pesta tunda sentimental pekak nada.

logo apple tv plus 1

Apple TV Plus

Apple TV Plus dengan cepat telah menjadi pemain utama dalam permainan penstriman sejak dilancarkan pada 2019. Susunan aturcara asalnya termasuk rancangan seperti Ted Lasso, The Morning Show, Foundation, dan For All Mankind serta filem seperti The Banker, Greyhound, dan Palmer.

Lelaki Dari Toronto

Kevin Hart sebagai Teddy dan Woody Harrelson sebagai The Man From Toronto dalam The Man From Toronto

Satu lagi rindu Netflix, The Man dari Toronto datang dan pergi dengan tenang. Apa yang boleh menjadi komedi-thriller yang tersilap identiti Hitchcockian sebaliknya kurang dalam kedua-dua ketawa dan keseronokan walaupun pelakon yang cukup disusun dan premis yang menyeronokkan tentang seorang lelaki secara tidak sengaja bergandingan dengan seorang pembunuh upahan berikutan percampuran Airbnb.

Itu adalah beberapa kegagalan penstriman terbesar pada tahun 2022. Adakah anda teruja untuk sebarang tajuk besar yang tidak memenuhi jangkaan anda tahun ini? Beritahu kami dalam ulasan!

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Apakah kegagalan penstriman terbesar pada tahun 2022?
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker