Berita Teknologi

Anda memberitahu kami: Masa pengecasan telefon anda berbeza-beza

Ryan Haines / Android Authority

Telefon pintar mengecas kelajuan telah meningkat secara mendadak dalam beberapa tahun kebelakangan ini, tetapi tidak semua jenama telah menaiki kereta api yang mengecas lebih pantas.

Itu membuatkan kami berfikir tentang tempoh masa yang diambil untuk telefon pembaca kami mengecas sepenuhnya daripada kosong. Kami mengemukakan soalan ini minggu lepas dan keputusan akhirnya masuk!

Berapa lama masa yang diambil untuk mengecas telefon anda sepenuhnya?

Keputusan

Hanya lebih 1,500 undian diberikan dalam tinjauan pendapat ini selepas ia disiarkan pada 7 Disember. Pilihan yang paling popular? Nah, 18% responden berkata telefon mereka mengambil masa lebih 90 minit untuk mengecas sepenuhnya.

Sekurang-kurangnya seorang pembaca secara khusus menyatakan bahawa mereka mempunyai a Piksel peranti, dengan telefon Google sememangnya mengambil masa yang lama untuk dicas sepenuhnya. Jadi kami tidak akan terkejut jika pembaca yang memilih pilihan ini sama ada mempunyai Pixel atau telefon bimbit pengecasan yang perlahan seperti iPhone siri.

Berkaitan: Seberapa pantas pengecasan wayarles berwayar dan pantas berfungsi

Di tempat kedua dengan 15% undian ialah “51 hingga 60 minit,” manakala “61 hingga 70 minit” mendapat tempat ketiga dengan ~14% undian. Menariknya, hampir 9% pembaca yang ditinjau berkata mereka tidak tahu berapa lama masa yang diambil untuk telefon mereka dicas sepenuhnya. Mungkin pembaca ini mengecas peranti mereka semalaman, berpuas hati untuk kembali ke telefon mereka selepas beberapa jam, atau tidak mengecasnya daripada sifar.

Walau apa pun, jelas bahawa masa pengecasan selama 30 minit atau kurang masih menjadi ciri khusus dalam kalangan telefon pembaca kami yang ditinjau, menyumbang kurang daripada 10% undian. Malah, 50.8% pembaca yang ditinjau mempunyai telefon yang mampu mengecas sepenuhnya dalam masa lebih sejam berbanding 40.8% mempunyai telefon yang mengecas sepenuhnya dalam 60 minit atau kurang.

Komen

  • Beardednomad: Itulah salah satu perkara yang saya suka tentang OnePlus, mereka bukan sahaja mempunyai pengecasan pantas sebenar, mereka juga masih memberikan anda pengecas secara percuma tidak seperti Google, Samsung dan Apple. OnePlus 10 Pro saya mengambil masa kira-kira 45 minit dari 0-100 tetapi pengecasan pantas 5-10 minit menyediakan cukup untuk bertahan sehari.
  • Pengulas: Bertukar kepada Xiaomi 12 pro dengan pengecasan ultra pantas 120w, jika bateri berada pada 20% yang anda lihat di bawah 10 minit…. sebaik sahaja anda mempunyai ini, anda tidak boleh kembali, ditambah pengecas yang dibekalkan dalam kotak, tidak seperti Samsung & IPhone
  • Konrad Uroda-DarΕ‚ak: Lebih daripada 90 minit kerana pengecas yang sengaja lebih perlahan (kepada 85%) sahaja πŸ™‚
  • Walter Kowalski: Pixel 6 pro ialah kira-kira 1%/minit. Walau bagaimanapun apabila ia hangat atau sejuk ia boleh berbeza-beza.
  • Joe Black: Saya langsung tidak tahu :-DI mungkin tidak pernah menghadapi masalah dengan hayat bateri untuk menjadikannya sesuatu yang perlu saya fikirkan. Malah jam tangan pintar saya mempunyai hayat bateri dalam julat, saya tidak perlu memikirkannya, saya hanya memasangkannya selama beberapa minit mungkin setiap 14 hari, apabila ia turun kepada kira-kira 50-60% dan menambah sedikit caj.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Anda memberitahu kami: Masa pengecasan telefon anda berbeza-beza
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker