Berita Teknologi

Anda kini boleh mendaftar untuk Telegram tanpa SIM

Hadlee Simons / Android Authority

TL;DR

  • Kemas kini terbaru Telegram membolehkan anda mendaftar untuk perkhidmatan tersebut tanpa kad SIM.
  • Ciri ini mengambil kesempatan daripada nombor telefon tanpa nama.

Telegram mempunyai reputasi untuk membawa banyak ciri ke meja hadapan WhatsApp, seperti sokongan berbilang akaun, saluran dan banyak lagi. Kini, syarikat itu telah mengumumkan kemas kini untuk pengguna yang mementingkan privasi.

Syarikat diumumkan dalam catatan blog bahawa kemas kini aplikasi terbaharunya akan membolehkan anda mendaftar untuk akaun Telegram tanpa kad SIM. Lebih khusus lagi, anda perlu membeli nombor telefon tanpa nama pada Platform serpihan.

Perlu diingat bahawa nombor tanpa nama ini hanya boleh digunakan bersama dengan Telegram. Walau bagaimanapun, ini masih merupakan ciri yang cukup hebat jika anda tidak mahu mengikat nombor sedia ada anda kepada Telegram atas apa jua sebab (cth. privasi).

Apa lagi yang dibawa kemas kini?

Ini bukan satu-satunya tambahan kepada Telegram sebagai sebahagian daripada kemas kini baharu. Anda juga mendapat fungsi autopadam untuk semua sembang baharu, fungsi topik yang dipertingkatkan dalam kumpulan, mod “anti-spam agresif” untuk kumpulan dan keupayaan untuk menjana kod QR sementara supaya orang boleh menambahkan anda tanpa nama pengguna atau telefon. nombor.

Telegram juga membawakan pelbagai tweak berkaitan emoji, seperti carian emoji pada iOS, lebih banyak emoji tersuai untuk pengguna Premium dan lebih banyak emoji interaktif.

Akhirnya, syarikat mengesahkan bahawa halaman penggunaan storan pada aplikasi Android telah menerima baik pulih selaras dengan iOS. Ini bermakna anda boleh melihat penggunaan storan melalui sembang serta memadam keseluruhan jenis media daripada sembang (cth. memadam semua video dalam sembang).

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Anda kini boleh mendaftar untuk Telegram tanpa SIM
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker