Berita Teknologi

UI Android Auto baharu dilancarkan sebagai beta awam

TL;DR

  • Antara muka pengguna Android Auto baharu sedang dilancarkan kepada penguji beta awam sekarang.
  • Ia menampilkan rupa baharu, kawalan yang lebih mudah dan skrin pisah yang lebih baik.
  • Malangnya, senarai beta awam penuh, jadi anda tidak dapat melihatnya melainkan anda sudah menyertainya.

Di Google I/O pada bulan Mei, Google menunjukkan teaser kemas kini kepada Android Auto. Sistem infotainmen akan mendapat wajah baharu dan ciri baharu. Pada masa itu, syarikat itu berjanji ia akan mendarat menjelang akhir musim panas.

Malangnya, musim panas datang dan pergi tanpa sebarang perkataan mengenai Android Auto baharu. Walau bagaimanapun, hari ini, Google akhirnya melepaskan kemas kini – semacam. Buat masa ini, hanya penguji beta awam akan mempunyai akses kepada reka bentuk semula. Jika anda menuju ke penyenaraian Android Auto di Gedung Google Play, anda akan perasan bahawa senarai beta awam penuh. Ini bermakna jika anda belum mendaftar untuk beta, anda tidak akan dapat mencubanya lagi.

Google tidak memberikan sebarang petunjuk tentang bila kita boleh menjangkakan pelancaran penuh kemas kini ini akan bermula. Walau bagaimanapun, ia memberi kita pandangan yang lebih baik tentang apa yang boleh kita jangkakan.

Rupa Android Auto baharu

Secara keseluruhan, UI baharu untuk Android Auto adalah lebih bersih, lebih teratur dan lebih baik memaparkan maklumat yang berkaitan. Saringan pisah juga lebih berkesan. Berikut ialah perubahan besar yang ditonjolkan oleh Google:

  • Peta anda kini akan lebih dekat dengan pemandu dalam papan pemuka baharu dengan saiz/kebolehcapaian yang dipertingkatkan.
  • Kad media papan pemuka mempunyai rupa baharu sepenuhnya dan kini berkembang serta mengecut secara dinamik.
  • Anda kini boleh membuat peta memenuhi seluruh kawasan Android Auto, memberikan pengguna lebih banyak pilihan untuk memilih reka letak pada skrin besar.
  • Terdapat dok aplikasi baharu dalam rel untuk memudahkan anda bertukar antara apl terbaharu dengan satu ketikan.
  • Lebih banyak bahagian sistem telah dikemas kini untuk menerima pakai Bahan Anda dan komponen dan reka letak UI yang dimodenkan.
  • Pengesyoran muzik dan media daripada Google Assistant kini boleh diakses dengan satu leretan kad media papan pemuka.
  • Ikon status lama dan loceng pusat pemberitahuan telah digabungkan menjadi satu kawasan yang mudah dihuraikan dan boleh diketik pada rel yang merangkumi bilangan mesej yang belum dibaca.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: UI Android Auto baharu dilancarkan sebagai beta awam
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker