Berita Teknologi

Siri Galaxy S23 boleh menawarkan sokongan satelit dengan peningkatan kunci

TL;DR

  • Siri Samsung Galaxy S23 dilaporkan akan mendapat sambungan satelit.
  • Adalah dipercayai Samsung sedang berusaha untuk menghantar teks dan imej melalui satelit.
  • Apple dan Huawei tidak menyokong penghantaran imej melalui satelit.

Kami sudah melihat epal dan Huawei menawarkan sambungan satelit pada telefon perdana terbaharu mereka, tetapi bunyinya seperti Siri Galaxy S23 boleh berada di barisan seterusnya untuk mendapatkan ciri tersebut.

Korea Berita ET outlet melaporkan bahawa Samsung sedang membangunkan teknologi komunikasi satelit untuk siri Galaxy S23, dengan Iridium sebagai rakan kongsi satelit yang jelas.

Outlet itu menambah bahawa Samsung sedang berusaha untuk menghantar mesej teks dan imej berkualiti rendah melalui satelit. Keupayaan untuk menghantar imej kelihatan seperti satu langkah di atas usaha komunikasi satelit Apple dan Huawei. Kedua-dua jenama ini hanya membenarkan anda menghantar teks kecemasan dan maklumat lokasi melalui satelit.

Berita ini juga datang selepas T-Mobile mengumumkan perkongsian dengan Starlink untuk komunikasi satelit. Ini akan dihadkan kepada aplikasi pemesejan SMS, MMS dan “disokong” apabila program beta bermula pada penghujung tahun 2023. Walau bagaimanapun, kedua-duanya juga mengesahkan bahawa mereka sedang mengejar liputan suara dan data melalui satelit.

Namun begitu, kami menantikan pengesahan rasmi mengenai penggunaan perkhidmatan Samsung jika ia benar-benar akan datang. Kami juga menantikan butiran seperti harga dan ketersediaan geografi.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Siri Galaxy S23 boleh menawarkan sokongan satelit dengan peningkatan kunci
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker