Berita Teknologi

Samsung melancarkan Dropship untuk perkongsian merentas platform yang lebih mudah

Robert Triggs / Android Authority

TL;DR

  • Samsung Korea telah mengumumkan modul Good Lock baharu yang dipanggil Dropship.
  • Alat ini membolehkan perkongsian fail lebih mudah merentas Android, iOS dan web.
  • Ia mempunyai beberapa batasan penting, walaupun.

Peranti Android mempunyai Kongsi Berdekatan dan penyelesaian berjenama OEM yang boleh dikendalikan untuk perkongsian fail, tetapi perkongsian merentas platform adalah sedikit cabaran. sekarang, Samsung mempunyai diumumkan yang baru Kunci Baik modul digelar Dropship.

Modul ini, tersedia sebagai versi beta melalui Galaxy Store, membolehkan perkongsian fail yang lebih lancar merentas Android, iOS dan web. Dengan berkata demikian, ini nampaknya pendekatan dipacu data dan bukannya menggunakan Bluetooth dan Wi-Fi tempatan seperti Nearby Share dan AirDrop. Jadi ia tidak sesuai jika anda tidak mempunyai banyak data mudah alih atau jika anda berada di kawasan tanpa sambungan.

Dalam apa jua keadaan, anda boleh membuat pautan atau kod QR anda sendiri untuk perkongsian, sambil juga menetapkan pilihan seperti tempoh sah untuk pautan/kod.

Terdapat beberapa batasan untuk Dropship, bermula dengan keperluan One UI 5 buat masa ini. Modul ini pada masa ini terhad kepada Korea juga, jadi anda perlu menunggu Samsung mengeluarkannya di lebih banyak pasaran. Jika tidak, anda juga terhad kepada 5GB pemindahan setiap hari. Menghantar fail juga memerlukan akaun Samsung, walaupun anda tidak memerlukan akaun untuk menerima fail.

Di antara had pemindahan yang disebutkan di atas dan keperluan sambungan internet, nampaknya Dropship tidak akan menggantikan Kongsi Berdekatan atau Kongsi Pantas dalam masa terdekat. Tetapi ini masih boleh menjadi alat yang berguna jika anda perlu berkongsi fail dengan pengguna PC dan iOS.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Samsung melancarkan Dropship untuk perkongsian merentas platform yang lebih mudah
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker