Berita Teknologi

Reaksi Google Messages akan berkembang dalam pilihan

Edgar Cervantes / Android Authority

TL;DR

  • Reaksi Google Messages sedang berubah.
  • Versi beta apl itu membenarkan pengguna tertentu memilih mana-mana Emoji sebagai reaksi, bukan hanya tujuh semasa.
  • Perubahan ini mungkin akan dilancarkan kepada orang ramai dalam beberapa minggu akan datang.

Jika anda seorang Mesej Google pengguna, anda mungkin suka bahawa anda boleh bertindak balas terhadap mesej RCS tertentu menggunakan Emoji. Ia lebih mudah dan lebih mudah untuk dilampirkan 😍 pada mesej seseorang daripada menulis respons sebenar.

Namun, masalahnya ialah reaksi Google Messages pada masa ini terhad kepada hanya tujuh pilihan: πŸ‘,😍,πŸ˜‚,😲,😒,😠 danπŸ‘Ž. Walaupun itu semua adalah pilihan yang baik, mereka tidak terpakai untuk semua situasi. Bagaimana jika anda ingin membalas dengan Emoji yang menandakan “Saya tidak tahu”? Atau mungkin satu yang menandakan “yang membuatkan saya lapar”? Tiada apa-apa dalam tujuh pilihan itu yang akan berkesan.

Syukurlah, nampaknya Google sedang bersiap sedia untuk membetulkan perkara ini. Seperti yang dikesan oleh 9to5Google, pengguna beta tertentu apl Messages melihat set pilihan baharu pada bar flyout yang muncul apabila anda menekan lama mesej RCS. Menu baharu menukar πŸ‘Ž dan menggantikannya dengan ikon baharu yang memaparkan pemilih Emoji penuh. Ini akan membolehkan anda bertindak balas terhadap mesej dengan mana-mana ratusan Emoji yang tersedia β€” bukan hanya tujuh.

Reaksi Mesej Google: Bilakah mereka akan mendarat?

9to5Google sebenarnya melihat ini pada bulan September dalam salah satu daripadanya Pembongkaran APK. Walau bagaimanapun, ini adalah kali pertama kami melihat ini diuji pada saluran beta. Memandangkan daya tarikan yang luas bagi ciri ini dan kelajuan ia diuji, terdapat kebarangkalian tinggi ia akan masuk ke versi apl yang stabil.

Kami menjangkakan ini akan menjadi bahagian standard Messages dalam beberapa minggu akan datang. Walau bagaimanapun, kami perlu menunggu Google mengumumkan secara rasmi reaksi Mesej Google ini sebelum kami boleh mengatakan apa-apa dengan pasti.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Reaksi Google Messages akan berkembang dalam pilihan
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker