Berita Teknologi

PSA: Telefon Pixel secara automatik bertukar menjadi pad pengecasan wayarles apabila dipalamkan

Rita El Khoury / Android Authority

TL;DR

  • Telefon Pixel menghidupkan pengecasan wayarles secara automatik apabila dipalamkan.
  • Ciri ini dikatakan berfungsi untuk Pixel 5 dan ke atas.
  • Bateri mestilah melebihi 20% sebelum ia diaktifkan.

Telefon Pixel Google mempunyai keupayaan untuk mengecas peranti lain secara wayarles sejak 2020. Walau bagaimanapun, anda perlu menghidupkan ciri pengecasan terbalik secara manual. Tetapi anda mungkin tidak tahu bahawa sesetengahnya Piksel boleh menghidupkan pengecasan wayarles secara automatik apabila dipasang.

Beberapa Reddit pengguna mendapati bahawa telefon Pixel mereka berfungsi dua kali ganda sebagai pad pengecasan wayarles. Ia mungkin bukan pengetahuan umum, tetapi apabila Pixel 5 atau lebih tinggi dipalamkan, telefon bimbit menghidupkan pengecasan wayarles secara automatik. Ini bermakna anda tidak perlu menghidupkan tetapan pengecasan terbalik, ia hanya mengaktifkan sendiri apabila dipalamkan.

Pengecasan wayarles akan diaktifkan selama beberapa minit, dan jika tiada apa-apa dikesan, ia akan dimatikan dengan sendirinya. Jadi anda tidak perlu risau tentang pengecasan wayarles sentiasa dihidupkan.

Tetapi penting untuk diperhatikan bahawa ciri ini hanya akan berfungsi jika bateri melebihi 20%. Setelah melebihi 20%, kedua-dua telefon dan peranti akan dicas pada masa yang sama.

Jadi, jika anda mendapati diri anda berada dalam situasi di mana anda perlu mengecas kedua-dua telefon dan fon telinga anda, anda hanya boleh meletakkannya di bahagian atas belakang telefon Pixel anda.

Awal bulan ini, kami melaporkan di Google membawa ciri baharu melaluinya Android 13 QPR1 beta yang akan memberi pengguna kawalan penuh ke atas ciri pengecasan wayarles. Ciri baharu mencipta pilihan yang membolehkan anda mematikan sepenuhnya pengecasan wayarles atau terus membenarkan telefon mengecas secara wayarles secara bebas daripada tetapan utama apabila dipalamkan.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: PSA: Telefon Pixel secara automatik bertukar menjadi pad pengecasan wayarles apabila dipalamkan
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker