Berita Teknologi

Pratonton awam apl Google Home disiarkan secara langsung dan anda boleh mendaftar sekarang

Edgar Cervantes / Android Authority

TL;DR

 • Pratonton awam apl Google Home telah disiarkan secara langsung.
 • Pengguna Android dan iOS kini boleh meminta jemputan ke pratonton.
 • Pratonton mengandungi beberapa ciri baharu.

Awal bulan lalu, kami melaporkan bahawa apl Google Home mendapat a baik pulih besar dan Google akan mengeluarkan pratonton awam untuknya. Walau bagaimanapun, syarikat itu tidak memberikan tarikh khusus apabila pratonton awam akan tersedia. Jika anda telah menunggunya, maka anda boleh berhenti kerana pratonton telah disiarkan secara langsung.

Hari ini, Google mula melancarkan pratonton awam apl Google Home. Untuk memulakan, organisasi berasaskan Mountain View telah mula membenarkan pengguna Android dan iOS meminta jemputan dalam apl, menurut catatan blog.

Untuk mengakses pratonton, anda perlu mengikuti beberapa langkah. Jika pratonton tersedia untuk anda, anda hanya perlu pergi ke tetapan dalam Google Home. “Pratonton Awam” sepatutnya muncul di suatu tempat di bawah “Umum”. Hanya tekan “Minta jemputan” dan anda akan dihantar jemputan. Syarikat itu menyatakan bahawa anda juga boleh membatalkan jemputan dan kembali ke versi stabil apl daripada Tetapan juga.

Sebaik sahaja anda berada dalam pratonton awam, anda akan melihat pelbagai ciri baharu. Menurut Google, ciri ini termasuk:

 • Kegemaran: Tambahkan peranti dan tindakan pada tab ini untuk akses pantas kepada perkara paling penting di rumah anda. Ini termasuk keupayaan untuk menggemari kamera serasi anda supaya anda boleh melihat strim langsung anda sebaik sahaja anda melancarkan apl. Di bahagian atas tab, anda akan melihat yang baharu
 • Paparan Spaces yang membantu anda melihat dan mengawal kumpulan peranti serupa dengan cepat seperti lampu, kamera dan termostat yang serasi.
 • Peranti: Cari semua peranti anda yang serasi dengan mudah dan semak statusnya.
 • Automasi: Buat dan urus semua Rutin Isi Rumah dan Peribadi anda di satu tempat. Dengan permulaan, syarat dan tindakan baharu, anda kini boleh membina dan menyesuaikan automasi rumah dengan mudah yang boleh menjadikan rumah anda lebih selamat, kehidupan anda lebih mudah dan hari anda lebih menyeronokkan.
 • Aktiviti: Semak apa yang berlaku di dalam dan sekitar rumah anda.
 • Tetapan: Cari dan urus tetapan untuk semua peranti, perkhidmatan dan ahli rumah anda.
 • Garis masa sejarah video menegak: Sental dengan pantas sejarah video berjam-jam atau lompat ke paparan langsung.
 • Paparan acara: Akses senarai acara dan gosok ke detik yang tepat. Anda juga boleh melihat video dalam mod landskap pada telefon atau tablet anda.
 • Tonton video langsung pada skrin utama dengan pantas: Lihat video daripada Nest Cams dan Loceng Pintu anda semuanya di satu tempat yang mudah.
 • Pemain mini media: Lihat perkara yang dimainkan di rumah anda dengan akses pantas kepada kawalan supaya anda boleh melaraskan kelantangan atau mengakses alat kawalan jauh.

Sebelum anda menyertai pratonton awam, perlu diingat bahawa ia ialah versi apl Google Home yang tidak stabil. Ada kemungkinan anda akan menghadapi pepijat. Beberapa isu yang diketahui termasuk ketidakupayaan untuk menggemari automasi anda, berbalik kepada versi stabil selepas pemasangan semula, kekurangan sokongan untuk peranti lama dan banyak lagi.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Pratonton awam apl Google Home disiarkan secara langsung dan anda boleh mendaftar sekarang
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker