Berita Teknologi

Pihak Berkuasa Harian: 🔨 Pengembangan pembaikan sendiri Samsung?

Rita El Khoury / Android Authority

🎮 Selamat pagi, dan selamat datang ke Pihak Berkuasa Harian Selasa! Saya merawat diri saya dengan a Nintendo Switch dalam jualan Black Friday, dan telah menikmati bermain Hortikultur Pelik. Nampaknya permainan yang sesuai untuk hari-hari November yang gelap dan sejuk ini.

Baiki sendiri jam tangan pintar Samsung anda?

Produk Samsung Galaxy Unpacked 2022 Buds 2 Watch 5 Flip 4 Fold 4

Ryan McLeod / Android Authority

Samsung baru-baru ini memfailkan permohonan tanda dagangan baharu dengan Pejabat Paten dan Tanda Dagangan (USPTO) Amerika Syarikat untuk apl mudah alih yang dipanggil “Bantuan Pembaikan Diri.”

 • mengikut SamMobileikon apl menunjukkan roda gigi dan sepana dengan latar belakang biru.
 • Perihalan apl itu berbunyi: “Perisian aplikasi komputer untuk telefon mudah alih untuk pemasangan sendiri dan penyelenggaraan sendiri jam tangan pintar, tablet, telefon mudah alih dan fon telinga.”
 • Samsung telah mengumumkan program pembaikan sendiri kembali pada bulan Ogos, bekerjasama dengan panduan pembaikan terkenal dan syarikat pemusnah alat iFixit.
 • iFixit menyediakan panduan langkah demi langkah dan alat pembaikan tulen untuk pelanggan Samsung.
 • Sekarang, bagaimanapun, program ini terhad kepada Galaxy S20 dan Galaxy S21 telefon siri dan Galaxy Tab 7 Plus.
 • Pengguna boleh membeli kit untuk menggantikan skrin peranti mereka, kaca belakang dan port pengecasan.

Masanya sudah matang untuk pengembangan

 • Pada masa pelancaran, Samsung berkata ia akan menambah lebih banyak telefon dan alat ganti pada program pembaikan sendiri pada masa hadapan, dan masa depan itu mungkin akan datang tidak lama lagi.
 • Kemungkinan apl kendiri membayangkan bahawa perkongsian syarikat dengan iFixit mungkin akan berakhir, jadi anda mungkin tidak perlu bergantung pada iFixit untuk membaiki sendiri peranti Samsung anda.
 • Sudah tentu, pada masa ini, ini hanya andaian, dan kami tidak tahu sama ada apl itu akan melihat cahaya mata, atau jika Samsung akan menambah fon telinga dan jam tangan pintar pada program pembaikan sendiri.
 • Dengan berjuta-juta peranti baharu dijual di seluruh dunia Black Friday hujung minggu, sudah pasti langkah yang baik untuk mengurangkan jumlah sisa yang dihasilkan dengan melupuskan peranti yang rosak yang boleh dibaiki.

Perkara Selasa

Seekor anjing memainkan Whack A Mole pada konsol Joipaw.

Paula Beaton / Android Authority

Adakah idea permainan video untuk anjing berbunyi menyalak gila? Itulah permulaan Joipaw sedang mencadang.

 • mengikut Permainan Axioswalaupun permainan syarikat itu masih dalam prototaip, ia dijalankan pada konsol skrin sentuh kalis air liur tersuai yang dimainkan oleh anjing dengan muncung mereka.
 • Konsol mengeluarkan makanan apabila anjing itu memenangi permainan.
 • Permainan setakat ini termasuk permainan gaya pukulan dan permainan direka untuk melihat sama ada anjing itu boleh mengenal pasti sisi skrin yang mempunyai lebih banyak buih.
 • Ini tidak direka sebagai pengganti untuk meluangkan masa dengan anjing anda, tetapi diharapkan mereka dapat memberi anjing latihan mental, memperkayakan kehidupan anjing perlindungan, dan mungkin juga membantu anjing yang mengalami demensia pada masa hadapan.
 • Pengasas bersama Joipaw Dersim Avdar, seorang pemain yang gemar, sedang mencari cara untuk memastikan anjingnya sibuk apabila dia membaca pengajian 2017 ujian permainan skrin sentuh pada hampir 300 anjing (dan 20 serigala) yang melihat potensi manfaat kognitif untuk anjing dengan otak yang semakin tua.
 • Dalam ujian, penyelidik pada mulanya perlu meletakkan mentega kacang pada skrin untuk mendapatkan perhatian anjing.
 • Walaupun masih awal, penasihat sains Joipaw, Clara Mancini, percaya penyelidikan itu “sangat menjanjikan” — dan menyatakan bahawa kerana permainan video menjadi semakin sukar, mereka boleh menawarkan faedah yang tidak dapat dilakukan oleh mainan anjing lain.

Selamat berehat sepanjang hari anda!

Paula Beaton, Editor Salinan.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Pihak Berkuasa Harian: 🔨 Pengembangan pembaikan sendiri Samsung?
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker