Berita Teknologi

Peta Google tidak lagi tersedia pada jam tangan pintar Wear OS 2

Andy Walker / Android Authority

TL;DR

  • Peta Google dan Google Keep telah menggugurkan sokongan untuk Wear OS 2.
  • Apl itu tidak lagi boleh dicapai apabila melihat Gedung Play daripada jam tangan pintar Wear OS 2.
  • Peta Google masih beroperasi pada peranti yang telah memasangnya.

Google ialah syarikat yang tidak takut untuk menarik sokongan aplikasi apabila ia mahu. Baru bulan lepas, gergasi teknologi itu mengumumkan ia akan terbenam penyemak imbas Chrome sokongan untuk Windows 7 dan 8.1. Kini syarikat itu telah menarik sokongan Peta Google dan Google Keep daripada peranti Wear OS 2.

Semasa anda menikmati makan malam Kesyukuran anda, a Pengguna Reddit menyedari bahawa mereka tidak menemui Google Keep dalam Gedung Play semasa menggunakan jam tangan pintar Wear OS 2 mereka. Ternyata apl itu telah menggugurkan sokongan untuk Wear OS 2 dan berkata “Tidak berfungsi pada peranti anda,” semasa melihat versi web/mudah alih penyenaraian.

Tidak diketahui dengan tepat bila sokongan ditarik daripada apl itu, tetapi mungkin ia berlaku sekitar masa Google merombak Material You pada bulan September yang memperkenalkan jubin baharu untuk membuat nota atau senarai.

mengikut 9To5Google, kemudiannya didapati bahawa Peta Google juga telah menarik sokongan untuk Wear OS 2, serta Android 9 dan ke bawah. Walaupun sesetengah pengguna akan dapat memuat turun kemas kini terbaharu untuk mendapatkan semula akses, ini mengunci mana-mana peranti yang tidak dijangka mendapat kemas kini Wear OS 3.

Walau bagaimanapun, jika anda sudah memasang Peta Google pada jam tangan pintar Wear OS 2 anda, ia dilaporkan masih berfungsi. Jadi perkembangan ini kebanyakannya memberi kesan kepada mereka yang perlu menetapkan semula jam tangan mereka.

Walaupun ia adalah berita yang tidak diingini, ia bukan satu kejutan Google telah mula menggugurkan sokongan legasi apabila Wear OS 3 berkembang kepada lebih banyak peranti dan Wear OS 2 menjadi kurang relevan.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Peta Google tidak lagi tersedia pada jam tangan pintar Wear OS 2
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker