Berita Teknologi

Penjimat bateri Samsung Galaxy S23 Mod cahaya mungkin

Ryan Haines / Android Authority

TL;DR

  • Mungkin terdapat ciri penjimat bateri Samsung Galaxy S23 yang bagus.
  • Mod “Ringan” yang telah kita lihat pada Galaxy Z Fold 4 dan Galaxy Z Flip 4 boleh menuju ke perdana tidak boleh lipat 2023.
  • Tidak jelas sama ada mod Light akan sampai ke telefon Samsung yang lain.

Pada tanaman boleh lipat terbaharu Samsung – yang Galaxy Z Lipat 4 dan Galaxy Z Flip 4 – anda boleh menogol pada mod “Cahaya” dalam tetapan Android. Pada asasnya, ciri ini mengurangkan prestasi cipset telefon untuk mengoptimumkan hayat bateri dan haba.

Menurut khabar angin yang berpunca daripada pembocor yang kadangkala tepat Alam Semesta Aisini boleh membuka jalan untuk perkara yang serupa Samsung Galaxy S23 mod penjimat bateri. Secara mengelirukan, Ice Universe berkongsi tangkapan skrin daripada Galaxy Z Fold 4 dan tidak menyebutnya dalam tweet itu. Walau bagaimanapun, implikasinya ialah ciri daripada peranti boleh lipat Samsung ini boleh masuk ke dalam siri Galaxy S23.

Apabila anda mempertimbangkan air panas yang ditemui oleh Samsung isu pendikit yang terdapat pada siri Galaxy S22, khabar angin ini masuk akal. Manakala yang dijangka Snapdragon 8 Gen 2 pemproses yang akan muncul dalam kebanyakan peranti Galaxy S22 sepatutnya lebih cekap kuasa daripada silikon tahun ini, ia masih akan merobek bateri apabila berjalan pada prestasi tinggi. Pengguna yang mempunyai keupayaan untuk mengurangkannya jika mereka lebih mementingkan hayat bateri daripada kelajuan adalah ciri yang dialu-alukan.

Malangnya, Ice Universe tidak menyebut sama ada mod Light akan datang ke telefon Samsung yang lain. Memandangkan ciri ini sudah wujud pada dua model Samsung, namun, tidak sukar untuk mempercayai ia akan datang kepada telefon lain dalam talian.

Kita perlu tunggu dan lihat sama ada khabar angin ini menjadi kenyataan. Kebocoran mencadangkan siri Galaxy S23 boleh datang lebih awal kitaran ini, jadi kita mungkin tidak perlu menunggu lebih lama.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Penjimat bateri Samsung Galaxy S23 Mod cahaya mungkin
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker