Berita Teknologi

Penjana imej AI DALL-E akan datang ke apl anda

TL;DR

  • Penjana imej AI DALL-E kini boleh menyepadukan terus ke dalam apl anda melalui API DALL-E baharu.
  • Pengguna kini mempunyai hak pemilikan penuh terhadap imej yang mereka cipta.
  • Imej kini boleh disusun dalam berbilang koleksi dan dikongsi secara terbuka atau tertutup.

Baru dua bulan lepas, DALL-E — alat penjanaan imej AI — berubah daripada jemputan sahaja kepada terbuka kepada semua orang. Kini syarikat di belakangnya mengambil langkah seterusnya dengan memungkinkan untuk menyepadukan alat itu ke dalam apl anda.

Jika anda tidak biasa dengan DALL-E, ia adalah program AI yang dicipta oleh OpenAI yang telah dilatih menggunakan ratusan juta imej yang diambil dari Internet. Melalui teknik yang dipanggil latent diffusion, ia dapat mempelajari perkaitan antara perkataan dan imej. Ini bermakna anda boleh menaip penerangan teks atau “prompt” dan ia akan menjana imej untuk anda dalam apa jua gaya seni yang anda pilih.

Jika anda peminat Last Week Tonight bersama John Oliver, anda mungkin pernah melihat kemampuan alat itu.

Pada masa lalu, DALL-E datang dengan beberapa had pengguna seperti imej yang dihasilkan oleh DALL-E dimiliki oleh OpenAI dan pengguna hanya boleh menghasilkan semula dan memaparkan imej jika mereka mematuhi OpenAI dasar kandungan.

Dalam kemas kini daripada syarikat itu, OpenAI telah mengumumkan bahawa beberapa perubahan akan datang kepada sistem sintesis imej pembelajaran mendalam. Salah satu perubahan pertama ialah DALL-E kini tersedia sebagai API, bermakna pembangun kini boleh membina program itu ke dalam apl mereka. Mereka juga mengumumkan bahawa pengguna kini mempunyai hak pemilikan penuh ke atas imej yang mereka cipta.

OpenAI mendakwa bahawa pemilikan penuh imej kini boleh dilakukan berkat “penambahbaikan pada sistem keselamatan kami yang meminimumkan keupayaan untuk menjana kandungan yang melanggar dasar kandungan kami.”

Akhirnya, syarikat itu mendedahkan bahawa pengguna kini mempunyai keupayaan untuk mengatur imej mereka dalam pelbagai koleksi. Koleksi ini boleh dikongsi secara terbuka atau peribadi. Anda boleh melihat satu koleksi sedemikian di sini.

mengikut OpenAI1.5 juta orang telah menggunakan DALL-E untuk mencipta lebih 2 juta imej sehari sejak membuka betanya kepada semua orang.

Adakah anda mahu menggunakan aplikasi yang telah DALL-E dipanggang ke dalamnya? Beritahu kami dalam ulasan di bawah.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Penjana imej AI DALL-E akan datang ke apl anda
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker