Berita Teknologi

Lelaki mendapati mengapa berjalan di NYC dengan $95,000 dalam iPhone adalah idea yang tidak baik

Gary Sims / Android Authority

TL;DR

  • Seorang lelaki membeli 300 iPhone daripada Apple Store di Fifth Avenue Manhattan.
  • Lelaki itu telah dirompak dan dipukul sejurus selepas meninggalkan kedai.
  • Hampir separuh daripada telefon yang dibeli diambil daripada lelaki itu.

Apabila matahari terbenam, tidak selamat untuk berjalan-jalan dengan barang-barang mahal, terutamanya di bandar-bandar besar seperti New York. Seorang lelaki, malangnya, mengetahui bahawa cara yang sukar selepas mempunyai nilai $95,000 iPhone diambil daripadanya.

mengikut Keberanian, Jabatan Polis New York melaporkan rompakan yang berlaku pada awal pagi. Rompakan itu nampaknya melibatkan seorang lelaki berusia 27 tahun yang menjadi sasaran selepas meninggalkan Apple Store di Fifth Avenue Manhattan.

Berdasarkan laporan itu, mangsa kehilangan iPhone bernilai $95,000 semasa merompak. Jika anda tertanya-tanya mengapa mangsa mempunyai begitu banyak iPhone, ini kerana dia membelinya untuk dijual semula melalui perniagaan kecilnya. Memandangkan dia seorang penjual semula, dia kerap membuat pembelian besar daripada Apple.

Ternyata mangsa memasuki Apple Store 24 jam sekitar 1:45 pagi, di mana seorang pekerja meletakkan 300 iPhone 13s ke dalam tiga beg. Ketika mangsa keluar dari kedai untuk memasukkan beg ke dalam keretanya, sebuah lagi kereta berhenti dengan dua lelaki meminta beg tersebut.

Nampaknya mangsa melawan, tetapi perompak berjaya mencuri salah satu beg sebelum memandu pergi ke malam. Insiden itu berakhir dengan satu tumbukan di hidung mangsa dan kehilangan 125 iPhone bernilai $95,000.

Nasib baik, mangsa tidak cedera parah dan dapat menolak rawatan perubatan. Buat masa ini, polis masih belum mengeluarkan keterangan mengenai suspek atau kenderaan berkenaan, namun siasatan masih diteruskan.

Mangsa berkemungkinan pergi ke kedai itu pada awal pagi untuk mengelak dilihat membawa barangan mahal yang begitu banyak bagi mengelak situasi seperti ini. Tetapi ia hanya menunjukkan bahawa anda tidak boleh melepaskan diri anda walaupun nampaknya tiada sesiapa di sekeliling.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Lelaki mendapati mengapa berjalan di NYC dengan $95,000 dalam iPhone adalah idea yang tidak baik
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker