Berita Teknologi

Leak mencadangkan Pixel 7a mungkin mempunyai ciri mewah yang tidak pernah dilihat pada siri A

Robert Triggs / Android Authority

TL;DR

  • Kebocoran baharu berpotensi memberikan beberapa butiran mengejutkan tentang Pixel 7a.
  • Kebocoran itu mencadangkan 7a boleh mempunyai kadar penyegaran 90Hz dan pengecasan tanpa wayar.
  • Kebocoran itu juga mencadangkan telefon mendapat persediaan kamera baharu.

Sebagai telefon jarak pertengahan Google, siri A membuat banyak pengorbanan untuk menjadi pilihan yang lebih berpatutan. Sama ada melalui menurunkan taraf skrin, menggunakan bahan binaan yang lebih murah dan banyak lagi. Tetapi kebocoran baru menunjukkan bahawa Pixel 7a boleh menjadi lebih premium sedikit daripada yang dijangkakan oleh sesiapa sahaja.

Nama kod Lynx (L10) telah tersebar sejak pembangun Kuba Wojciechowski dilaporkan menggali kod sumber Android 13 QPR1 Beta 1. Adalah dipercayai bahawa peranti misteri ini boleh menjadi Pixel Ultra atau Pixel Mini. Walau bagaimanapun, kebocoran baru dari Wojciechowski mencadangkan peranti ini sebenarnya adalah Pixel 7a.

Di Twitter, pemaju mendakwa mereka menyiasat pemacu kamera peranti dan menemui “rujukan kepada ‘Pixel 22 Mid-range’ berbanding ‘Pixel 22 Premium’ pada Pixel 7/Pro.” Ini seolah-olah mencadangkan bahawa kita berurusan dengan Pixel 7a.

Bersama-sama dengan maklumat itu, Wojciechowski mengatakan bahawa sumber telah memberitahu mereka bahawa Pixel 7a boleh menampilkan paparan 90Hz 1080p. Kadar penyegaran ini akan menjadi kadar penyegaran tertinggi yang pernah ada pada peranti siri A. Perkara lain yang mungkin yang pertama ialah 5W pengecasan tanpa wayar.

Selain itu, nampaknya Pixel 7a dapat melihat perubahan dalam persediaan kameranya. Terdapat khabar angin bahawa Lynx boleh menampilkan kanta GN1, IMX787, dan IMX712. Walau bagaimanapun, Wojciechowski berkata GN1 telah dialih keluar dan penderia kamera kini “dirujuk sebagai ‘l10_wide’ (IMX787) dan ‘l10_UW’ (IMX712) tanpa lensa tele khusus.”

Jika khabar angin ini benar, Pixel 7a boleh menjadi peningkatan yang besar daripada pendahulunya.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Leak mencadangkan Pixel 7a mungkin mempunyai ciri mewah yang tidak pernah dilihat pada siri A
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker