Berita Teknologi

Jam pintar Diesel Griffed Gen 6 dilancarkan dengan Wear OS 3

TL;DR

  • Diesel telah melancarkan jam tangan pintar terbaharunya.
  • Diesel Griffed Gen 6 adalah berdasarkan platform Fosil Gen 6 dan dilengkapi dengan Wear OS 3.
  • Anda memerlukan $350 di dalam poket belakang anda untuk memilikinya.

Sudah agak lama kami tidak melihat jam tangan pintar berjenama Diesel baharu. Firma fesyen itu meminjamkan namanya kepada beberapa peranti yang lebih berbeza dalam ruang ini. Kini, jenama itu mempunyai perdana baharu dalam barisannya yang dibina di atas Fosil Gen 6 platform.

Walaupun Diesel Griffed Gen 6 tidak begitu menarik secara visual seperti Fadelite, dari segi gaya, ia adalah versi kronografi klasik yang lebih lembut. Ini menjadikannya prospek yang menarik bagi mereka yang mengidamkan jam tangan Wear OS yang tebal dan kasar.

Ia menampilkan muka 45.5mm yang dikelilingi oleh badan keluli tahan karat dwi-tona dan pelbagai pilihan bahan tali, termasuk nilon, keluli dan kulit. Secara dalaman, anda akan menemui cipset Snapdragon Wear 4100 Plus dengan 1GB RAM dan 8GB storan dalaman. Anda juga akan mendapati pengecasan pantas yang sepatutnya menjadikan penambahan Diesel lebih mudah daripada siri Galaxy Watch. Kecantikan lain termasuk NFC untuk pembayaran, GPS onboard dan sokongan Bluetooth 5.0 LE. The Griffed juga serasi dengan iPhone.

Dari segi ciri kesihatan dan kecergasan, anda akan mendapat pemantauan oksigen darah, penderia denyutan jantung dan kebolehan menjejak senaman yang biasa. Tidak seperti saudara analognya, Griffed Gen 6 hanya menampilkan 3 kalis air ATM.

Diesel Griffed ialah salah satu peranti Kumpulan Fosil pertama yang dilancarkan dengan Wear OS 3, berikutan Fossil Gen 6 Wellness Edition. Walau bagaimanapun, platform itu masih tidak sesuai seperti yang sepatutnya. Akibatnya, Diesel Griffed Gen 6 terlepas Pembantu Google, tetapi ia menyokong Amazon Alexa.

Namun begitu, jika anda suka ke mana arah tuju Wear OS 3 dan anda sedang mencari peranti yang lebih bergaya, Griffed mungkin secawan teh anda.

mengikut 9to5GoogleGriffed akan diberi harga sekitar €369/$350, meletakkannya tepat pada Google Pixel Watch dan sepupu Fosil Gen 6 yang lebih murah. Anda boleh membeli satu dari 1 Disember.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Jam pintar Diesel Griffed Gen 6 dilancarkan dengan Wear OS 3
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker