Berita Teknologi

Ini ialah jenama telefon yang paling anda inginkan di negara anda

Rita El Khoury / Android Authority

salji

Terdapat banyak jenama telefon pintar di luar sana, tetapi fakta yang malang ialah sesetengah jenama tidak tersedia di kawasan hutan anda. Contohnya, Google Piksel telefon tidak tersedia di Amerika Latin, banyak pasaran Asia atau Afrika. Sementara itu, AS merindui banyak jenama China seperti Xiaomi, Oppodan Realme.

Oleh itu, dengan mengambil kira perbezaan ini, kami ingin mengetahui jenama telefon yang anda mahukan di negara anda. Kami menyiarkan tinjauan pendapat awal minggu ini dan inilah yang anda beritahu kami.

Jenama telefon manakah yang paling anda inginkan di negara anda?

Keputusan

Hampir 1,400 undi telah diberikan dalam tinjauan pendapat ini, dan ternyata terdapat seorang pemenang yang melarikan diri. Hampir 41% responden mengatakan Google ialah jenama telefon yang paling mereka inginkan di negara mereka. Ini adalah hasil yang boleh difahami, kerana telefon Pixel tidak tersedia di banyak negara walaupun dengan Piksel 7pelancaran diperluaskan.

Sony berada di tempat kedua yang jauh, menyumbang 17.61% undian. Syarikat itu mempunyai jejak yang besar enam atau tujuh tahun lalu, tetapi dikurangkan secara besar-besaran sebagai sebahagian daripada strategi mudah alih yang disusun semula. Lebih khusus lagi, jenama Xperia telah berundur dari Afrika, Australia, Kanada, India, Amerika Latin, Timur Tengah dan Asia Tenggara.

Xiaomi mendapat tempat podium terakhir dengan 11.38% undian. Syarikat itu sebenarnya mempunyai kehadiran yang luas, tetapi ia kehilangan rantau utama di Amerika Utara.

Kami juga melihat 6.73% responden mengundi untuk pilihan “lain”. Berdasarkan komen pembaca, jenama yang sesuai dengan rang undang-undang dalam hal ini termasuk Nothing dan Asus.

Komen

  • Beardednomad: Xiaomi dan/atau RealMe di AS pasti menakjubkan. Bukan sahaja untuk telefon sebenar mereka tetapi untuk berapa banyak ia akan mengubah pasaran bajet/midrange AS. Pixel 6a dan Galaxy A53 ialah dua telefon kelas pertengahan terbaik di AS, kedua-duanya adalah omong kosong berbanding dengan apa yang ditawarkan oleh kedua-dua jenama tersebut. Terdapat sebab Google menjual dalam beberapa pasaran.
  • Xeritaes: Amerika di sini, saya suka melihat Tiada apa-apa datang ke AS. Saya telah berfikir tentang berhati-hati (dan mungkin wang) kepada angin dan membeli Nothing Phone 1 pula. Saya seorang penghisap estetika.
  • pandangan kedua: Lebih banyak persaingan sentiasa menguntungkan pelanggan. Sebagai rakyat Amerika, saya sangat muak dan bosan dengan Apple dan Samsung menjadi pemain dominan di AS Memang benar bahawa Google, Sony, Nokia, OnePlus dan Motorola telah mencipta pasaran khusus. Walau bagaimanapun kami memerlukan lebih banyak pemukul berat seperti Xiaomi, Honor, Huawei, Oppo dan Realme. Mereka menawarkan telefon mesra bajet dengan spesifikasi yang sangat baik.
  • Hashim: Asus dan khususnya barisan ROG mereka
  • ThatWeirdCarNerd: Saya ingin Nothing Phone 1 di AS. Alangkah baiknya untuk melihat beberapa reka bentuk segar dalam segmen pertengahan atas.
  • NNN: OnePlus di Nigeria. Cukuplah keluarga Transsion (Tecno, Infinix dan Itel) dengan tawaran ultra bajet mereka. Samsung & Apple sebaliknya memerlukan buah pinggang yang menyebabkan pasaran terbuka untuk OnePlus masuk. Nasib baik mereka juga mempunyai tawaran bajet.
  • Joe Black: Google dan Vivo mempunyai rantaian bekalan yang teruk di negara saya – tiada pengedaran rasmi untuk telefon Google dan hanya Vivo yang lebih rendah. Kedua-duanya pasti bagus kerana IMHO Google menghasilkan produk yang bagus dan Vivo mungkin penyelesaian telefon kamera terbaik di luar sana.
  • Fabiano Forte: Saya mahu Sony kembali ke Brazil…

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Ini ialah jenama telefon yang paling anda inginkan di negara anda
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker