Berita Teknologi

Google mengembangkan Play Games untuk PC Beta ke AS dan negara lain

TL;DR

  • Google telah mengembangkan beta untuk apl Play Gamesnya ke AS, Kanada, Mexico dan lima negara lain.
  • Ia sebelum ini hanya tersedia di Australia, Hong Kong, Korea Selatan, Taiwan dan Thailand.
  • Lebih 85 permainan Android tersedia melalui apl Windows.

Lewat tahun lepas, Google mengumumkan ia akan membawa permainan Android ke Windows PC melalui aplikasi Play Games. Versi beta apl itu kini telah dilancarkan ke Amerika Utara dan lima negara lain.

Apabila Google pertama kali dilancarkan inisiatif Play Games untuk PC, ia hanya tersedia untuk pemain di Hong Kong, Korea Selatan dan Taiwan. Ia juga tiba sebagai beta tertutup terhad yang perlu anda daftarkan. Dalam Ogos, Google menukar beta tertutup kepada beta terbuka dan meluaskan akses ke Thailand dan Australia. mengikut 9To5Googleorganisasi berasaskan Mountain View kini telah membawa beta ke AS, Kanada, Mexico, Brazil, Indonesia, Malaysia, Filipina dan Singapura.

Tidak seperti sebelum ini, tiada senarai tunggu, anda boleh pergi dan memuat turun apl Windows sekarang. Pada masa ini terdapat lebih 85 tajuk yang tersedia, iaitu peningkatan daripada 50 tajuk sebelumnya pada bulan Ogos.

Walau bagaimanapun, untuk menggunakan beta, sistem anda perlu memenuhi beberapa keperluan. Anda memerlukan CPU 4 teras, 8GB RAM, 10GB ruang SSD percuma, Intel UHD Graphics 630 atau yang setanding dan Windows 10 (v2004) atau lebih tinggi. Ini menurun daripada keperluan sebelumnya yang menuntut GPU kelas permainan, CPU 8 teras dan storan SDD 20GB.

Pada awal tahun ini, syarikat itu menyatakan bahawa ia akan terus menambah ciri baharu dan mendengar maklum balas daripada pembangun dan pemain sebelum apl itu dikeluarkan sepenuhnya.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Google mengembangkan Play Games untuk PC Beta ke AS dan negara lain
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker