Berita Teknologi

E-skuter pertama Red Bull Racing mempunyai banyak silsilah perlumbaan F1

TL;DR

  • Pasukan Formula 1 Red Bull Racing telah mengumumkan skuter pertamanya.
  • RBS#01 direka menggunakan gentian karbon, termasuk motor 750W, dan mempunyai jarak 37 batu.
  • Harga bermula pada $6,000.

Tidak berpuas hati dengan bersaing dalam Formula 1, Red Bull Racing telah mengumumkan “berturunan tulen”nya sendiri e-skuter yang memberi tumpuan kepada pengendalian dan prestasi.

Digelar RBS#01, e-skuter itu menggunakan banyak teknologi perlumbaan dalam pembinaannya. Untuk satu, anda akan menemui banyak gentian karbon dalam casisnya. Ia adalah bahan yang sangat ringan untuk kekuatan yang diberikannya. Red Bull juga telah memadankan e-skuter dengan roda berdiameter besar dan tayar kompaun lembut untuk mengendalikan jalan-jalan di bandar dan terutamanya kaki lima berliku dengan lebih baik. Pada masa yang sama, platform berdiri yang besar menjadikannya lebih selamat untuk orang baru untuk mencari pendirian yang selesa.

Dari segi spesifikasi mentah, e-skuter memuatkan motor 750W dengan kelajuan tertinggi 28mph dan jarak 37 batu dari bateri 760Whnya. RBS#01 termasuk pemutar brek yang digerudi untuk berhenti pada kelajuan itu, sama seperti kereta prestasi.

perlumbaan lembu jantan merah rbs 01 e skuter 1

Terdapat banyak pertimbangan praktikal juga. RBS#01 menampilkan pendikit penggerak ibu jari dengan semua kabel disepadukan ke dalam casis itu sendiri. Terdapat juga LCD untuk bacaan kelajuan langsung dan lampu depan LED untuk tunggangan cahaya malap. Penggunaan cuaca lembap juga boleh dilakukan berkat penarafan rintangan air IP65nya.

Red Bull RBS#01 boleh menjadi salah satu daripada e-skuter terbaik bagi mereka yang menikmati keseronokan menunggang, tetapi ia tidak bermakna murah. Anda memerlukan $6,000 untuk mendapatkan satu, tetapi anda boleh membayar $600 pendahuluan untuk mendapatkan senarai pra-pesanan. Penghantaran bermula pada musim panas 2023.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: E-skuter pertama Red Bull Racing mempunyai banyak silsilah perlumbaan F1
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker