Berita Teknologi

Butiran WhatsApp ciri komuniti akan datang dan kemas kini besar lain

TL;DR

  • Ciri baharu ini akan dilancarkan kepada pengguna, mulai 5 Mei 2022.
  • WhatsApp telah memperincikan ciri komuniti baharunya yang datang ke aplikasinya.
  • Syarikat itu juga telah mengumumkan banyak ciri lain, termasuk keupayaan untuk berkongsi fail yang lebih besar, reaksi emoji dan banyak lagi.

Dikemas kini, 4 November 2022 (11:47 PM ET): WhatsApp telah mengumumkan hari ini padanya blog bahawa ia telah mula melancarkan Komuniti ke seluruh dunia. Syarikat itu mengatakan bahawa ciri itu harus tersedia untuk semua orang dalam beberapa bulan akan datang.


Dikemas kini, 5 Mei 2022 (05:37 PTG ET): WhatsApp telah mengesahkan ciri Komuniti baharunya di WhatsApp mula dilancarkan kepada pengguna dengan kemas kini terkini.

Ciri baharu termasuk reaksi emoji dan keupayaan untuk mempunyai kumpulan yang merangkumi sehingga 512 orang. Satu lagi peningkatan utama ialah keupayaan untuk menghantar fail sehingga saiz 2GB, meningkat daripada had sebelumnya iaitu 100MB. Syarikat berharap ciri baharu ini akan memupuk lebih banyak komuniti dalam talian berasaskan WhatsApp, dan membawa beberapa peningkatan kualiti hidup yang bagus.


Artikel asal, 15 April 2022 (12:21 AM ET): WhatsApp telah secara rasmi mengakui beberapa ciri yang akan datang. Syarikat itu menulis a catatan blog memperincikan semua pilihan baharu yang datang ke aplikasi sembang, termasuk ciri komuniti, mungkin salah satu tambahan terbesar pada platform selama bertahun-tahun.

Menurut WhatsApp, komuniti akan merangkumi koleksi kumpulan berasingan. Mereka akan membenarkan organisasi seperti sekolah, kelab tempatan dan badan bukan untung berada di bawah satu payung dan menyelesaikan sesuatu dengan lebih cekap.

Komuniti WhatsApp

“Orang ramai boleh menerima kemas kini yang dihantar kepada seluruh komuniti dan dengan mudah mengatur kumpulan perbincangan yang lebih kecil mengenai perkara yang penting kepada mereka,” tulis syarikat itu dalam catatan blog.

Pentadbir komuniti akan mendapat alatan berkuasa untuk mengawal kumpulan yang boleh disertakan. Mereka juga akan dapat menyiarkan mesej pengumuman kepada semua orang dalam komuniti.

Selain itu, WhatsApp memberi jaminan bahawa sembang dalam komuniti akan disulitkan dari hujung ke hujung.

Tiada tarikh khusus bila komuniti akan menyertai platform, tetapi ia tidak sepatutnya lama sekarang.

Sementara itu, lebih banyak kemas kini segera yang menuju ke WhatsApp termasuk perkara yang telah kami dengari sejak beberapa hari lalu.

WhatsApp ciri baharu reaksi emoji fail 2GB dan banyak lagi

Anda tidak lama lagi akan dapat bertindak balas terhadap mesej menggunakan emoji. Pentadbir kumpulan akan dapat mengalih keluar mesej yang sesat daripada sembang semua orang. Had perkongsian fail akan ditingkatkan kepada 2GB. Dan yang terakhir, panggilan suara satu ketik kini akan membenarkan sehingga 32 orang bercakap antara satu sama lain.

Sekali lagi, Tiada maklumat mengenai bila semua ciri baharu ini akan melanda WhatsApp. Kami akan mengemas kini artikel ini apabila kami mempunyai butiran lanjut.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Butiran WhatsApp ciri komuniti akan datang dan kemas kini besar lain
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker