Berita Teknologi

Berikut ialah jenis kamera keselamatan yang anda suka

Dhruv Bhutani / Android Authority

Kamera keselamatan ialah salah satu pembelian paling penting yang boleh anda buat untuk rumah pintar anda, dan ia tersedia dalam kedua-dua versi berasaskan awan (cth Ring) dan berasaskan IP.

Dhruv Bhutani kami sendiri baru-baru ini menulis tentang beralih kepada kamera IP, memanggilnya sebagai keputusan keselamatan rumah terbaik dia pernah buat. Tetapi kami tertanya-tanya tentang kamera keselamatan yang ada pada pembaca kami, menyiarkan tinjauan pendapat dalam artikel Dhruv. Inilah yang anda beritahu kami.

Apakah jenis kamera keselamatan yang anda gunakan?

Keputusan

Hanya lebih 1,700 undian telah dikira, dan ternyata jenis kamera keselamatan yang paling popular ialah kamera berasaskan IP. Ini menyumbang 49.03% undi. Kami meneka artikel ini, memuji kamera berasaskan IP, menarik sekurang-kurangnya beberapa peminat kamera IP. Namun begitu, kelebihan seperti privasi, storan tempatan dan tidak perlu membayar yuran langganan adalah sebab utama untuk menggunakan kamera ini.

Sebaliknya, 33.39% pembaca yang ditinjau berkata mereka mempunyai kamera berasaskan IP seperti yang dijual oleh Ring dan Nest. Peranti ini ialah penyelesaian semua-dalam-satu yang cenderung lebih mudah untuk disediakan dan digunakan.

Akhir sekali, 17.58% responden berkata mereka tidak menggunakan sebarang kamera keselamatan. Kami menjangkakan angka ini akan turun sedikit apabila teknologi jatuh dalam harga dan lebih banyak model dikeluarkan.


Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Berikut ialah jenis kamera keselamatan yang anda suka
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker