Berita Teknologi

Berikut ialah 7 tweet penipu paling kelakar daripada kegagalan tanda semak Twitter

Edgar Cervantes / Android Authority

Jika anda belum lagi Twitter kebelakangan ini, agak kelam kabut, boleh dikatakan. Sejak mengambil alih syarikat itu, Elon Musk telah melaksanakan perubahan kontroversial yang mengubah perniagaan ke kiri dan kanan. Tetapi salah satu punca utama yang menyebabkan aplikasi burung biru menjadi kacau bilau ialah penipu yang berpura-pura menjadi jenama dan selebriti utama.

Untuk meringkaskan dengan cepat bagaimana ia sampai ke tahap ini, Musk menghasilkan idea untuk mengenakan bayaran kepada pengguna yang disahkan $19.99 sebulan untuk tanda semak biru mereka. Selepas dipanggang oleh pengarang Stephen King dan ramai pengguna Twitter lain, Musk mengundurkan diri dengan berkata, “Kami perlu membayar bil entah bagaimana! Twitter tidak boleh bergantung sepenuhnya pada pengiklan. Bagaimana dengan $8?” Yuran $8 itu telah disepadukan dengan perkhidmatan langganan syarikat Twitter Blue yang dilancarkan kepada pengguna — sehingga ia kemudiannya dialih keluar.

Salah satu insentif untuk mendaftar untuk Twitter Blue ialah “pengesahan.” Oleh itu, sesiapa yang bersedia untuk menaikkan $8 boleh mendapatkan tanda semak biru di sebelah nama mereka. Boleh diramalkan, ini membawa kepada kekeliruan besar-besaran kerana sesiapa sahaja boleh “disahkan” dan berpura-pura menjadi seseorang atau sesuatu yang bukan mereka.

Tweet lucu: Penipu terbaik setakat ini

Walaupun landskap Twitter pada masa ini mengingatkan adegan dari Komuniti di mana watak Donald Glover melangkah keluar untuk mendapatkan pizza hanya untuk kembali melihat sebuah apartmen terbakar, keadaan itu bukan tanpa sedikit jenaka. Kami telah menerima beberapa permata sebenar sepanjang perjalanan, seperti ini ditemui oleh milik Bloomberg Jason Schreier.

Berikut adalah dua lagi ditemui oleh ESPNJoon Lee.

Mengikuti urus niaga dan berita sukan boleh menjadi kucar-kacir dengan sistem pengesahan baharu

Seseorang juga mencipta akaun Tesla palsu.

Twitter Tesla palsu

Berikut adalah satu daripada akaun Chiquita Banana palsu.

Chiquita

Terdapat beberapa akaun yang menyamar sebagai Pope.

Pope Francis palsu

Dan sudah tentu, seseorang menyamar sebagai OJ Simpson.

OJ Simpson palsu

Dalam pembelaan Twitter, syarikat itu telah berkata bahawa ia akan menggantung akaun palsu yang tidak menyatakan dengan jelas bahawa ia adalah akaun parodi. Dan ia telah mencuba melaksanakan a pengesahan “rasmi” kelabu. Tetapi kerosakan jenama telah pun berlaku dan pengiklan kini melarikan diri dari platform.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Berikut ialah 7 tweet penipu paling kelakar daripada kegagalan tanda semak Twitter
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker