Berita Teknologi

Walaupun Zuckerberg mempersendakan iMessage, anda tahu anda mempunyai masalah

Robert Triggs / Android Authority

TL;DR

  • Mark Zuckerberg akan mengejar iMessage Apple.
  • Dalam siaran Instagram, Ketua Pegawai Eksekutif Meta meletakkan WhatsApp sebagai penyelesaian yang lebih selamat.
  • WhatsApp sedang mencari untuk mengembangkan pangkalan penggunanya di AS.

Selama bertahun-tahun, Apple telah mendapat lebih banyak kritikan terhadap iMessage dan kekurangan kesalingoperasiannya. Ketua Pegawai Eksekutif Tim Cook membalas kritikan itu dengan memberitahu pengguna beli iPhone untuk orang yang mereka mahu berkomunikasi. Sekarang malah Mark Zuckerberg telah melangkah ke dalam pergaduhan untuk mengheret Apple mengenai iMessage.

Dalam siaran Instagram, Ketua Pegawai Eksekutif Meta berkongsi foto iklan untuk WhatsApp dipaparkan di Stesen Pennsylvania di New York City. Iklan tersebut memaparkan hujah buih hijau lwn buih biru lama, menggesa orang ramai beralih kepada WhatsApp untuk penyulitan hujung ke hujungnya. Walau bagaimanapun, ia berada di bawah imej di mana Zuckerberg benar-benar mengejar Apple.

Dalam catatannya, Zuckerberg menyatakan, “WhatsApp jauh lebih peribadi dan selamat daripada iMessage, dengan penyulitan hujung ke hujung yang berfungsi merentas kedua-dua iPhone dan Android, termasuk sembang kumpulan.” Dia juga menunjukkan kepelbagaian ciri privasi yang ditawarkan WhatsApp selain mesej yang disulitkan seperti sembang yang hilang dan sandaran disulitkan hujung ke hujung.

Jika anda tidak tahu, yang gelembung hijau vs ujian gelembung biru adalah unik Amerika. Di bahagian lain dunia, lebih ramai orang bergantung pada WhatsApp untuk komunikasi. Dalam usaha untuk mengembangkan pangkalan penggunanya dan menjadi lebih banyak pesaing kepada iMessage di sini, di Amerika Syarikat, Meta membuat dorongan besar untuk WhatsApp melalui kempen iklan untuk TV, video digital, papan iklan dan banyak lagi.

Walaupun menawarkan beberapa ciri privasi yang tidak ada pada iMessage, WhatsApp mungkin mengalami masa yang sukar untuk meyakinkan bakal pengguna untuk datang ke platformnya menggunakan sudut privasi. Memandangkan WhatsApp dimiliki oleh Meta — sebuah syarikat yang jauh daripada dikenali kerana usaha privasinya — ramai pengguna berkemungkinan besar bersedia untuk mempercayai Apple.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Walaupun Zuckerberg mempersendakan iMessage, anda tahu anda mempunyai masalah
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker