Berita Teknologi

Tinjauan pendapat: Adakah anda akan mempercayai Google sebagai VPN anda?

Hadlee Simons / Android Authority

Google telah menawarkan VPN oleh Google One perkhidmatan selama beberapa tahun sekarang, tersedia sebagai alat tambah percuma untuk Google One pelanggan pada pelan 2TB+. Nasib baik, syarikat itu kini memperluaskan ciri ini kepada pemilik siri Pixel 7.

Google mengesahkan bahawa ini VPN perkhidmatan akan diberikan secara percuma untuk pemilik siri Pixel 7 apabila ia dilancarkan lewat tahun ini. Tetapi adakah anda mempercayai Google sebagai pembekal VPN anda? Beritahu kami melalui tinjauan pendapat di bawah.

Adakah anda akan mempercayai Google sebagai pembekal VPN anda?

2740 undi

Kami dapat melihat sebab anda ingin mempercayai Google dalam hal ini, kerana perkhidmatan itu menjanjikan “pengelogan minimum”. Google juga berkata bahawa ia membekalkan klien sumber terbuka dan menjalankan audit pihak ketiga untuk memberikan lebih ketelusan.

Kemudian sekali lagi, kami boleh memahami jika anda tidak mempercayai Google dengan perkhidmatan VPN. Syarikat itu menghasilkan banyak wang daripada menghidu data peribadi, untuk satu. Kemudian terdapat fakta bahawa Google mengatakan anda tidak boleh menukar lokasi IP anda untuk melihat kandungan yang tidak tersedia di negara anda.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Tinjauan pendapat: Adakah anda akan mempercayai Google sebagai VPN anda?
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker