Berita Teknologi

Tidak lama lagi Chrome akan memaksa anda untuk meningkatkan daripada Windows 7

Edgar Cervantes / Android Authority

TL;DR

  • Penyemak imbas Chrome Google meninggalkan Windows 7 dan 8.1.
  • Untuk mengakses versi baharu penyemak imbas Chrome Google, pengguna perlu menaik taraf kepada Windows 10 atau 11.
  • Peningkatan seterusnya untuk penyemak imbas Chrome dijangka tiba pada Februari 2023.

Jika anda masih menggunakan Windows 7 atau Windows 8.1, mungkin sudah tiba masanya untuk anda mengemas kini. Google telah memutuskan sudah cukup dan akan tamat Chrome sokongan untuk versi sistem pengendalian Microsoft yang lapuk.

Apabila kemas kini baharu keluar, sesetengah orang suka memasang kemas kini serta-merta, yang lain suka menunggu, dan ada yang memilih untuk tidak mengemas kini sama sekali. Ini terutamanya berlaku dengan kemas kini versi sistem pengendalian utama. Bagi mereka yang masih menggunakan Windows 7 atau 8.1, nampaknya Google akan memaksa anda membuat pilihan.

Di Google Blog Bantuan Chromesyarikat itu menyatakan bahawa ia akan menghentikan sokongan untuk Windows 7 dan 8.1 dengan ketibaan Chrome 110. Dijadualkan untuk keluaran pada 7 Februari 2023, pengguna Chrome perlu menggunakan Windows 10 atau 11 jika mereka ingin terus menerima akses kepada baharu binaan Chrome.

Jika anda masih menggunakan Windows 7 atau 8.1, anda masih mempunyai akses kepada penyemak imbas Chrome. Walau bagaimanapun, anda tidak akan mempunyai akses kepada mana-mana penambahbaikan yang Google lakukan pada Chrome sehingga anda mengemas kini sistem pengendalian anda.

Pada asasnya, Google bertanya kepada anda perkara yang lebih penting kepada anda: Windows 7 atau Chrome?

Dari sudut keselamatan, anda sentiasa disyorkan untuk mengemas kini secepat mungkin untuk membetulkan pepijat dan kelemahan. Jadi, jika anda tidak mahu bimbang tentang virus dan masalah lain, mungkin sudah tiba masanya untuk menerima perkara yang tidak dapat dielakkan dan menaik taraf.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Tidak lama lagi Chrome akan memaksa anda untuk meningkatkan daripada Windows 7
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker