Berita Teknologi

Surface Duo 1 dan 2 akan mendapat kulit yang dipengaruhi Windows dengan Android 12L

David Imel / Android Authority

TL;DR

  • Surface Duo 1 dan 2 mungkin mendapat kemas kini utama dalam beberapa minggu akan datang.
  • Kemas kini mungkin berdasarkan Android 12L dengan elemen yang diilhamkan oleh Windows 11.
  • Kemas kini boleh membawa beberapa ciri baharu kepada Surface Duo.

Jika anda mempunyai Microsoft Surface Duo 1 atau 2, anda mungkin bersedia untuk kejutan yang menarik dalam beberapa minggu akan datang. Khabar angin mencadangkan bahawa kemas kini berdasarkan Android 12L mungkin akan datang ke peranti dwi skrin.

mengikut Windows Central, sumber telah memberitahu mereka bahawa Microsoft mungkin sedang bersedia untuk melancarkan kemas kini OS utama berdasarkan Android 12L dalam beberapa minggu akan datang. Kemas kini tersebut juga boleh disertakan dengan elemen “Fluent” yang diilhamkan oleh Windows 11.

Salah satu perubahan yang mungkin dibawa oleh kemas kini ini ialah permukaan dan kesan kabur di seluruh OS dan lebih banyak animasi cecair untuk navigasi gerak isyarat semasa membuka atau menutup apl. Kemas kini juga boleh memberi pengguna ciri baharu yang dipanggil “Duo Connect” yang akan memberikan pengalaman gaya kontinum apabila disambungkan ke paparan luaran yang besar apabila menggunakan Windows 365.

Satu lagi ciri baharu mungkin termasuk antara muka “menu pen” baharu. Antara muka ini dilaporkan akan muncul apabila pengguna mengetik butang atas pada Surface Slim Pen 2. Selain itu, pengguna mungkin mempunyai keupayaan untuk menyesuaikan antara muka, menambah pintasan pada mana-mana aplikasi dan memaparkan tahap bateri pen.

Sumber itu juga mengatakan bahawa Microsoft mungkin menggunakan bahasa reka bentuk Fluent sendiri pada Android dalam usaha untuk menjadikan Surface Duo kelihatan seperti peranti pendamping Windows yang hebat.

Akhir sekali, kemas kini boleh membawa sokongan tema berasaskan kertas dinding baharu Android dan perubahan reka bentuk kecil kepada Pelancar Microsoft.

Kemas kini dilaporkan dalam peringkat ujian akhir untuk kedua-dua Surface Duo 1 dan 2. Peranti ini mempunyai jalan berbatu dengan pepijat, jadi diharapkan kemas kini yang dikhabarkan ini akan bebas pepijat apabila ia akhirnya dilancarkan.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Surface Duo 1 dan 2 akan mendapat kulit yang dipengaruhi Windows dengan Android 12L
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker