Berita Teknologi

Sokongan Android 13 akan datang ke Windows 11 melalui WSA

Robert Triggs / Android Authority

TL;DR

  • Microsoft secara senyap-senyap mengumumkan ia akan mengeluarkan kemas kini baharu kepada Windows Subsystem untuk Android.
  • Kemas kini akan membawa sokongan untuk Android 13 kepada WSA.
  • Selain membenarkan pengguna memasang apl Android, kemas kini ini juga akan membawa pemindahan fail dan pintasan.

Sejak Windows 11 dilancarkan, pengguna mempunyai keupayaan untuk memuat turun aplikasi Android daripada Amazon Appstore dan menjalankannya pada PC mereka melalui Windows Subsystem untuk Android (WSA). Dari masa ke masa, Microsoft telah mengeluarkan kemas kini yang telah menambah baik WSA, dengan kemas kini terkini meningkatkan kelajuannya. Kini Microsoft telah menunjukkan kepada kami peta jalan yang mendedahkan ia akan membawa sokongan untuk Android 13.

mengikut Windows Terbaru, Microsoft menerbitkan peta jalan untuk WSA di GitHub, buat kali pertama. Berdasarkan peta jalan, Microsoft sedang mengusahakan WSA berasaskan Android 13 untuk Windows 11.

Dari segi telefon, kita tahu itu Android 13 membawakan pelbagai ciri baharu seperti pilihan Bahan Anda baharu, ikon autotema, ciri papan keratan yang diubah suai, kemas kini keselamatan dan privasi serta banyak lagi. Tetapi apakah maksud ini untuk WSA, sukar untuk diberitahu.

Bagaimanapun, diketahui bahawa kemas kini itu akan disertakan dengan ciri pemindahan fail baharu. Ciri ini akan membolehkan anda memindahkan fail antara bekas WSA dan Windows.

Dua ciri lain yang akan datang dengan kemas kini ialah pintasan dan mod gambar dalam gambar. Pintasan akan membolehkan akses yang lebih mudah melalui Windows 11, manakala PIP akan membenarkan apl Android dipaparkan di atas apl Windows 11 yang lain.

Peta jalan tidak memberikan sebarang tarikh, jadi tidak jelas bila ciri ini akan tersedia. Kemas kini terkini tiba bulan lepas dan meningkatkan prestasi permainan, menambah beberapa ciri baharu dan menyampaikan rangkaian lanjutan. Tetapi untuk kemas kini besar seterusnya ini, kami mungkin menjangkakan ia akan dikeluarkan pada tahun 2023.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Sokongan Android 13 akan datang ke Windows 11 melalui WSA
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker