Berita Teknologi

Siri Pixel 7 membantu Google mencapai ‘minggu jualan tertinggi pernah’

Ryan Haines / Android Authority

TL;DR

  • Google mengatakan ia baru-baru ini mempunyai “minggu jualan tertinggi pernah” untuk barisan Pixel.
  • Ini disebabkan oleh siri Pixel 7, yang mula dijual awal bulan ini.

Kini, syarikat telah membuat tuntutan semasa panggilan pendapatan Q3 2022 (h/t: Bodoh Motley) bahawa ia mencapai tahap yang baharu dengan Siri Pixel 7.

“Kami baru-baru ini mempunyai minggu jualan tertinggi kami untuk Pixel, dan saya sangat berbangga dengan ulasan positif setakat ini,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Alphabet Sundar Pichai semasa panggilan itu, merujuk kepada siri Pixel 7 yang mula dijual mulai 13 Oktober.

Kemungkinan sebab peningkatan jualan

Kami berpendapat kedua-dua peranti Pixel 7 memberikan nilai wang yang hebat, walaupun kebanyakannya adalah peningkatan berulang berbanding siri Pixel 6. Oleh itu, kita dapat melihat mengapa Google menikmati jualan yang pesat berbanding model sebelumnya.

Perlu diingat juga bahawa Google menawarkan Pixel di lebih banyak negara berbanding sebelum ini, sudah pasti membantu meningkatkan jualan. Pasaran baharu ini ialah Denmark, India, Belanda, Norway dan Sweden. Dan masih terdapat ruang untuk pengembangan pada masa hadapan seperti Asia, Afrika dan Amerika Latin.

CFO Alphabet Ruth Porat juga berkata syarikat itu menyampaikan pertumbuhan “pejal” untuk hasil perkakasan, terutamanya disebabkan oleh jualan julat pertengahan Pixel 6a. Telefon siri A terbaru Google telah dikeluarkan pada bulan Julai, dengan harga $450.

Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa Google masih mengambil kira sepotong kecil pasaran telefon pintar global. Jadi masih jauh lagi jika syarikat itu mahu mencabar lima jenama teratas.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Siri Pixel 7 membantu Google mencapai ‘minggu jualan tertinggi pernah’
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker