Berita Teknologi

Pihak Berkuasa Mingguan: Kesakitan pembayaran Pixel 7

Adamya Sharma / Android Authority

โšก Selamat datang ke Pihak Berkuasa Mingguanyang Android Authority surat berita yang menghuraikan berita Android dan teknologi teratas dari minggu itu. Edisi ke-217 di sini, dengan isu pembayaran Google Pixel 7, spesifikasi Galaxy S23, berita hebat untuk peminat Silent Hill dan banyak lagi.

๐ŸŽฎ Saya sangat teruja dengan berita Silent Hill, tetapi sekarang saya mengidam permainan seram yang serupa untuk dimainkan. Sebarang cadangan untuk saya? Saya mencuba The Medium, tetapi saya terlalu cuak (walaupun Alien Isolation baik-baik saja) ๐Ÿ™ˆ

Berita popular minggu ini

Paparan Google Pixel 7 2

Adamya Sharma / Android Authority

Di tempat lain:

Filem/TV:

pemerhati john graff

Permainan:

bukit senyap 2 remake

Ulasan

Google Pixel 7 ditutup pada dinding hijau

Robert Triggs / Android Authority

ciri-ciri

Pusat skrin kunci berdiri Google Pixel 7

Robert Triggs / Android Authority

Keajaiban Mingguan

konsol nes

Minggu ini kami ingin mengucapkan selamat hari lahir kepada konsol kebanyakan zaman kanak-kanak kami, the Sistem Hiburan Nintendo (NES).

 • NES dilancarkan di AS minggu ini (18 Oktober) pada tahun 1985.
 • Ia telah pun dikeluarkan di Jepun pada Julai 1983 sebagai Famicom atau Family Computer, menjual lebih 2.5 juta unit pada tahun pertama jualannya.
 • Apabila Famicom berwarna putih, dengan pengawal dan butang merah, NES lebih besar dan kebanyakannya berwarna kelabu.
 • Pada mulanya, NES hanya dilancarkan di New York City, diikuti oleh Los Angeles pada Februari 1986.
 • Konsol 8-bit tidak dikeluarkan di seluruh negara sehingga 27 September 1986.
 • Pada hari yang sama, Nintendo mengeluarkan 18 permainan, termasuk Super Mario BrosDonkey Kong Jr. Math, Hogan’s Alley, Memburu ItikPinball, Lelaki Senjata Liardan banyak lagi.
 • NES adalah titik permulaan untuk banyak francais popular, dengan tajuk seperti Final Fantasy, Castlevania, dan Legend of Zelda.
 • Tetapi permainan konsol yang paling popular ialah Super Mario Bros, yang sehingga kini telah terjual lebih 40 juta salinan di seluruh dunia โ€” dan ia merupakan permainan video kedua terlaris sepanjang zaman di belakang Wii Sports.

Berikut ialah beberapa perkara yang kami yakin anda tidak tahu tentang NES:

Kotak dan Troli Fantasi Akhir NES
 • Kartrij Kejohanan Dunia Nintendo sekali dijual pada harga $100,088 di eBay.
 • Super Mario Bros mempunyai tahap rahsia: Anda memerlukan NES yang memuatkan teratas, kartrij Super Mario Bros. dan salinan Tenis permainan NES untuk mengaksesnya โ€” ditambah panduan ini.
 • Ya, kita semua suka Zelda, tetapi pada masa itu, presiden bahagian Nintendo bahagian Negeri menganggap permainan itu mempunyai terlalu banyak teks dan terlalu sukar untuk menarik perhatian penonton AS. Pergi untuk menunjukkan betapa salahnya anda!
 • Nintendo mencipta talian bantuan untuk pemain: Pada tahun 80-an, tiada internet untuk berunding apabila anda terperangkap pada permainan anda. Nintendo melancarkan Powerline, perkhidmatan telefon di mana pemain yang mahir dalam permainan Nintendo akan membantu anda. Perkhidmatan ini dihidupkan semula pada tahun 2016 untuk satu hujung minggu sahaja untuk meraikan NES.
 • Fantasi terakhir adalah francais besar hari ini, tetapi mempunyai akar yang sederhana sebagai satu permainan di NES. Jika anda bosan melawan naga, anda boleh berehat dan bermain permainan mini teka-teki slaid tradisional, walaupun ia agak sukar untuk diakses โ€” anda perlu menekan “A” dan “B” bersama-sama 55 kali berturut-turut semasa berada di kapal. Untuk berfikir kami mengeluh tentang ibu jari pemain pada masa kini!

Jika kami membuatkan anda berminat untuk bermain permainan retro, anda boleh membeli NES di eBay hari ini dengan harga antara $50 dan $150. Anda boleh ambil salah satu daripadanya emulator NES terbaik untuk Android, atau anda boleh ambil Suis untuk memperbaiki Nintendo anda. Kami telah mengumpulkan beberapa badalah permainan Nintendo Switch percumatermasuk tajuk seperti Brawlhalla dan Pokemon Quest, serta permainan Switch eShop terbaik anda sepatutnya mendapat sepenuhnya hari ini.

Kalendar Teknologi

 • 26 Oktober @ 7PM PT: Tiada acara pelancaran Ear Stick
 • 8 November: Tarikh keluaran Skull and Bones pada Xbox Series S/X, PS5, PC, Stadia dan Luna
 • 9 November: God of War: Ragnarok dilancarkan pada PS4, PS5
 • 9-11 November: Sidang Kemuncak Eksekutif Mediatek 2022
 • 15-17 November: Sidang Kemuncak Snapdragon Qualcomm
 • 18 November: The Dark Pictures: The Devil in Me dilancarkan pada PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X dan PC

Tweet Teknologi Minggu Ini

Paula Beaton, Editor Salinan.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Pihak Berkuasa Mingguan: Kesakitan pembayaran Pixel 7
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker