Berita Teknologi

Pemilik siri Pixel 7 kini boleh mencuba ciri Panggilan Jelas Google

Dhruv Bhutani / Android Authority

TL;DR

  • Salah satu ciri yang datang ke siri Pixel 7 ialah Clear Calling.
  • Ciri ini membantu meningkatkan kejelasan panggilan orang yang anda sedang bercakap.
  • Clear Calling kini tersedia sebagai beta untuk peranti Pixel 7.

Pemilik Pixel 7 dan Pixel 7 Pro akhirnya merasai salah satu ciri perisian yang dijanjikan kepada mereka — Clear Calling. Penambah kualiti panggilan tersedia untuk mereka yang memuat turun Android 13 QPR1 beta 3.

Apabila Google mempamerkan Pixel 7 dan Pixel 7 Pro semasa acara pelancaran Pixel awal bulan ini, ia juga mendedahkan beberapa ciri perisian baharu yang datang ke telefon bimbit. Salah satu ciri tersebut ialah Clear Calling, perisian yang “menggunakan pembelajaran mesin untuk menapis secara automatik hingar latar belakang dan mempertingkatkan suara di hujung talian yang lain, jadi lebih mudah untuk mendengar orang yang anda bercakap, walaupun mereka di jalan yang berangin atau di restoran yang bising,” Google menyebut dalam a catatan blog.

Walaupun ciri ini telah tersedia untuk telefon Pixel lain sejak pelancaran beta awam Android 13 QPR1 (Keluaran Platform Suku Tahun) pada bulan September, ciri ini tidak tersedia untuk siri Pixel 7 pada masa itu. Walau bagaimanapun, nampaknya ciri itu akhirnya berjaya masuk ke siri Pixel 7, menurut Polis Android.

Jika anda memasang Android 13 QPR1 beta, anda akan dapat mencari ciri tersebut dalam tetapan bunyi anda. Apa yang anda perlu lakukan ialah tatal ke bawah ke tetapan anda, ketik pada Bunyi & getaran, kemudian cari Kosongkan Panggilan di bawah. Sebaik sahaja anda memasuki halaman Kosongkan Panggilan, anda boleh menghidupkan atau mematikannya.

Sebelum anda bermula, anda perlu mendaftar untuk program beta Google, yang syarikat menerangkan cara melakukannya di sini. Perlu diingat bahawa kemas kini adalah versi yang tidak stabil, jadi mungkin terdapat pepijat dan ralat yang anda hadapi.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Pemilik siri Pixel 7 kini boleh mencuba ciri Panggilan Jelas Google
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker