Berita Teknologi

Pemilik Galaxy Z Fold 4 dan Flip 4 akhirnya mendapat akses kepada Android 13 beta

Robert Triggs / Android Authority

TL;DR

  • Program beta One UI 5 sedang dilancarkan ke Samsung Galaxy Z Fold 4 dan Flip 4.
  • Beta termasuk penambahbaikan yang terdapat dalam Android 13 dan perubahan yang dibuat khusus oleh Samsung untuk telefonnya.
  • Samsung telah menyediakan program ini untuk peranti Fold 4 dan Flip 4 di AS dan kawasan lain.

Samsung meneruskan pelancaran berasaskan Android 13nya Satu UI 5 kemas kini beta. Telefon terbaharu yang akan mendapat akses kepada program beta Samsung ialah Galaxy Z Fold 4 dan Galaxy Z Flip 4.

Sejak Google mengeluarkan Android 13, Samsung telah secara beransur-ansur memanjangkan versi beta kemas kininya kepada keluarga telefonnya. Ia mula-mula datang ke siri Galaxy S22, kemudian terus ke siri S21 dan siri S20. Walau bagaimanapun, apa yang mengejutkan ialah Galaxy Z Fold 3 dan Flip 3 kedua-duanya menyertai program beta sebelum versi semasa peranti boleh lipat Samsung.

Kini nampaknya program beta akhirnya bersedia untuk keluar ke Galaxy Z Fold 4 dan Flip 4. Untuk mengakses beta, pemilik perlu menggunakan aplikasi Samsung Members. Melalui apl, anda akan menemui sepanduk yang mengumumkan beta. Klik pada sepanduk dan ia akan membawa anda ke tempat yang anda perlukan untuk mendaftar. Sebaik sahaja anda mendaftar, anda akan mendapat pemberitahuan apabila perisian tegar beta sedia untuk dimuat turun.

Sebagai tambahan kepada AS, nampaknya beta juga tersedia untuk beberapa wilayah lain termasuk Korea dan India, menurut 9To5Google.

Mengenai bila versi stabil One UI 5 akan keluar, Samsung mengumumkan pada SDC 2022 bahawa peranti Galaxy S22 boleh menjangkakan kemas kini pada akhir bulan ini. Sementara itu, telefon lain akan memilikinya menjelang akhir tahun.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Pemilik Galaxy Z Fold 4 dan Flip 4 akhirnya mendapat akses kepada Android 13 beta
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker