Berita Teknologi

Google yang optimis menjangkakan Pixel 7 akan menjadi pelancaran terbesarnya

Ryan Haines / Android Authority

TL;DR

  • Google dilaporkan yakin bahawa siri Pixel 7 akan menerima tempahan paling banyak semasa pelancaran berbanding Pixel lain.
  • Sumber mengatakan Google telah meminta lapan juta unit Pixel 7 dan Pixel 7 Pro.
  • Sumber mendakwa syarikat itu mahu menggandakan jualannya secara kasar untuk 2023 berbanding 2022.

Daripada kejayaan barisan Pixel 6 dan Piksel 7 ditetapkan untuk dilancarkan pada 13 Oktober, Google dilaporkan sedang bersedia untuk apa yang difikirkannya akan menjadi pesanan pelancaran terbesar setakat ini untuk salah satu telefonnya.

mengikut Nikkei Asia, sumber telah memberitahu outlet bahawa Google telah meminta lapan juta unit Pixel 7 dan Pixel 7 Pro untuk menjangkakan permintaan pelanggan. Gergasi teknologi itu telah memberitahu pelbagai pembekal bahawa ia mahu menggandakan jumlah jualan yang diterimanya untuk siri Pixel 6 pada tahun 2022, kata sumber.

Keyakinan yang Google paparkan nampaknya tidak terhad kepada Pixel 7 dan Pixel 7 Pro juga. mengikut Nikkei Asiaorganisasi berasaskan Mountain View juga sedang bersedia untuk pelancaran telefon Pixel bajet yang dijadualkan pada awal tahun depan, meminta sehingga 4 juta unit.

Dalam taklimat pada bulan April, Ketua Pegawai Eksekutif Alphabet dan Google, Sundar Pichai, menyifatkan siri Pixel 6 sebagai Pixel terpantas yang pernah ada. Mempunyai pertumbuhan penghantaran sebanyak 130% pada separuh kedua 2021 dan separuh pertama 2022 selepas melancarkan Pixel 6, tidak hairanlah Google berharap siri Pixel 7 akan dijual lebih baik daripada barisan Pixel 6.

Sesuatu yang juga boleh menyemarakkan keyakinan ini ialah hakikat bahawa Google merancang untuk membuka kepada beberapa orang pasaran baru yang diabaikan untuk siri Pixel 6. Ini termasuk Norway, Sweden, Denmark dan Belanda. Pixel 7 juga akan datang ke India, yang akan menjadi perdana Pixel pertama yang datang secara rasmi ke negara itu sejak Pixel 3.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Google yang optimis menjangkakan Pixel 7 akan menjadi pelancaran terbesarnya
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker