Berita Teknologi

Google Home berkembang kepada semua jam tangan pintar Wear OS 3

TL;DR

  • Apl Google Home tidak akan eksklusif untuk Pixel Watch.
  • Mana-mana jam tangan pintar dengan Wear OS 3 atau lebih baru akan dapat memasang apl itu.
  • Beberapa ciri masih belum disokong.

Adalah dijangka bahawa versi boleh pakai apl Google Home akan datang ke Jam Tangan Pixel, tetapi tiada yang mencadangkan bahawa ia akan eksklusif untuk peranti baharu Google. Kini telah disahkan bahawa Google Home akan tersedia untuk jam tangan pintar yang lain.

Semasa acara Made by Google awal hari ini, versi kemas kini apl Google Home telah dikeluarkan di Gedung Play. Kemas kini baharu diperlukan untuk membolehkan Google Home dipasang pada Pixel Watch. Walaupun apl itu dijangka akan dilancarkan ke Pixel Watch terlebih dahulu, adalah mengejutkan bahawa kemas kini itu turut membenarkan jam tangan pintar lain memuat turun aplikasi pada masa yang sama.

Walaupun pengguna jam tangan pintar lain boleh memuat turun aplikasi sekarang, terdapat beberapa batasan yang perlu diketahui. Sebagai contoh, hanya jam tangan pintar dengan Wear OS 3 atau lebih baharu boleh memuat turun apl itu. Ia juga hanya “pratonton awam” apl, jadi mungkin terdapat pepijat yang perlu anda perhatikan. Selain itu, beberapa ciri belum lagi disokong dalam pratonton awam ini.

mengikut Android Centralapl pada masa ini serasi dengan Galaxy Watch 5, Watch 5 Pro, Watch 4, Watch 4 Classic dan Montblanc Summit 3. Setelah dipasang, anda boleh mengawal peranti rumah pintar anda, seperti lampu pintar atau termostat pintar, seperti yang anda lakukan dengan versi apl yang lain.

Walaupun pada asasnya ia adalah beta pada masa ini, versi penuh perisian harus tersedia secara turun-temurun. Seperti mana-mana beta, berhati-hati jika anda memutuskan untuk memuat turunnya.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Google Home berkembang kepada semua jam tangan pintar Wear OS 3
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker