Berita Teknologi

Daily Authority: 🎮Kedai permainan mudah alih Microsoft

Adam Birney / Android Authority

☕ Selamat pagi! Saya akan menuju ke AS bulan depan untuk lawatan kerja dan ternyata saya perlu melalui bandar rakan sekerja C Scott Brown. Kami sedang makan tengah hari, yang bagus kerana kami tidak pernah berjumpa sejak CES 2020!

Tekan kedai permainan mudah alih Microsoft

siri xbox x butang pengawal semakan

Oliver Cragg / Android Authority

Apa kata dokumen?

 • “Xbox akan berusaha untuk meningkatkan Xbox Store kepada mudah alih, menarik pemain ke Platform Mudah Alih Xbox baharu,” baca petikan yang dilihat oleh The Verge.
 • “Mengalih pengguna daripada Gedung Google Play dan Stor aplikasi pada peranti mudah alih, bagaimanapun, memerlukan perubahan besar dalam tingkah laku pengguna.”
 • Syarikat itu berkata ia berharap “dengan menawarkan kandungan yang terkenal dan popular, pemain akan lebih cenderung untuk mencuba sesuatu yang baharu.”

Apakah maksud ini sebenarnya?

 • Cukup jelas bahawa Microsoft sedang merancang kedai aplikasi mudah alih. Tetapi apakah “kandungan terkenal dan popular” ini?
 • Activision-Blizzard sememangnya menawarkan dua francais raksasa mudah alih Call of Duty Mobile dan siri Candy Crush.
 • Kedua-dua francais ini mungkin akan membentuk tulang belakang dorongan permainan mudah alih Xbox, bersama-sama dengan Diablo Immortal.
 • Tetapi pemerolehan ini juga membuka pintu kepada IP lain untuk mendapatkan lebih banyak cinta mudah alih, seperti Crash Bandicoot, Overwatch dan Starcraft.
 • Pada nota separa berkaitan, saya sebelum ini menulis tentang beberapa Francais Activision Blizzard yang kami ingin lihat dihidupkan semula pada Xbox.

Adakah kedai permainan mudah alih Xbox berfungsi?

 • Tidak ada kekurangan kedai aplikasi pihak ketiga yang kukuh, tetapi kedai pihak ketiga yang sebenarnya boleh membuat penyok di kedai Apple dan Google? Ya, tentang itu.
 • Alternatif yang paling berjaya mungkin ialah Amazon Appstore, tetapi kedai ini tidak begitu baik jika dibandingkan dengan App Store dan Play Store.
 • Amazon juga boleh memasang prapasang kedai pada tabletnya sebagai ganti Gedung Play. Tetapi itu hanya diterjemahkan kepada kejayaan yang agak sederhana.
 • Mungkin perbandingan terdekat sekarang ialah Netflixkerana ia menawarkan beberapa dozen permainan sebagai nilai tambah tambahan kepada pelanggannya.
 • Walau bagaimanapun, CNBC melaporkan awal tahun ini bahawa permainan Netflix mempunyai 1.7 juta pengguna. Itu kurang daripada 1% daripada jumlah pelanggannya.

Terdapat juga persoalan bagaimana Microsoft akan melaksanakan kedai permainan mudah alih pada platform iOS Apple yang lebih ketat. Dan saya tertanya-tanya sama ada Microsoft hanya membentangkan idea ini untuk melukis dirinya sebagai peserta berani yang mahu memecahkan duopoli.

 • Saya tidak akan terkejut jika syarikat itu mengikut jejak langkah syarikat lain yang mendapatkan kelulusan kawal selia dan sebenarnya tidak mengikutnya.
 • Namun, laluan Netflix kelihatan seperti pertaruhan paling selamat untuk kedai permainan mudah alih Xbox. Langgan Pas Permainan dan dapatkan akses kepada permainan/faedah mudah alih juga.

🛰️ Starlink memperkenalkan perkhidmatan internet kapal terbang: Syarikat itu menjanjikan kelajuan sehingga 350Mbps setiap pesawat dan kependaman serendah 20ms. Kita perlu menunggu untuk melihat sama ada ini benar-benar mewakili pengalaman dunia sebenar (Ars Technica).

📱 Android 13 Go dilancarkan: Android Go mendapat beberapa ciri tertunggak, seperti Material You dan skrin Google Discover. Jangkakan peningkatan keperluan minimum juga (Android Authority).

Perkara Khamis

Rantaian makanan segera teratas USA Cash Net mengubah saiz USA

Saya seorang penghisap makanan segera, jadi saya agak tertarik untuk melihatnya Maklumat grafik Cash Net USA pada rantaian makanan segera teratas dan terendah di setiap negeri (h/t: Digg). Syarikat itu mengenal pasti rangkaian yang paling terkenal, terletak cawangan di setiap negeri dan bandar paling ramai penduduk, dan kemudian menganalisis penilaian mereka pada Peta Google.

Keputusan? Nah, ternyata Chick-Fil-A mempunyai rating purata teratas di 34 negeri. Lamar’s Donuts and Coffee, Papa Murphy’s, Five Guys, dan In-N-Out juga mencapai penarafan teratas dalam sekurang-kurangnya satu negeri.

Bagaimana pula dengan rantaian makanan segera yang mendapat penilaian terbawah? Malangnya, piza Papa John menerima penarafan purata terendah di 16 negeri. Malah, rangkaian piza selalunya pemenang di sini, kerana Pizza Hut dan Domino juga “menang” di beberapa negeri. Tapak web ini juga mempunyai maklumat grafik yang memberikan kami pecahan rantaian yang dinilai teratas mengikut jenis (cth ayam, burger, piza), serta pecahan mengikut bandar dan banyak lagi.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Daily Authority: 🎮Kedai permainan mudah alih Microsoft
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker