Berita Teknologi

Ciri beta Android 13 QPR1 baharu membolehkan bahagian bateri dihidupkan secara automatik

Ryan Haines / Android Authority

TL;DR

  • Kemas kini beta Android 13 QPR1 Google telah disediakan untuk pelbagai telefon bimbit.
  • Beta memperkenalkan pilihan baharu untuk bahagian bateri.
  • Pilihan baharu membolehkan bahagian bateri dihidupkan secara automatik apabila telefon dipalamkan dan mengesan peranti lain.

Beta Android 13 Quarterly Platform Release (QPR) 1 yang ketiga telah memasuki pelbagai telefon bimbit, termasuk Pixel 7 dan Pixel 7 Pro. Bersama-sama dengan kemas kini ini disertakan beberapa ciri baharu, termasuk pilihan baharu yang boleh menghidupkan Perkongsian Bateri secara automatik.

Apabila orang ramai mula memasang kemas kini Android 13 QPR1 beta 3 baharu, pengguna menemui beberapa ciri baharu yang dibawanya. Satu ciri yang telah kami bincangkan ialah penambahan Kosongkan Panggilan. mengikut Polis Android, kemas kini itu juga telah menambah pintasan pengambilan nota baharu yang mungkin dimaksudkan untuk Tablet Pixel dan animasi folder percubaan baharu. Bersama-sama dengan ciri ini, terdapat pilihan baharu untuk Perkongsian Bateri.

Perkongsian Bateri ialah fungsi yang telah menjadi ruji dalam barisan Pixel sejak tahun 2020. Ini ialah ciri yang membolehkan anda mengecas peranti lain secara wayarles apabila ia diletakkan di belakang Pixel. Sebelum kemas kini ini, anda perlu menghidupkan atau mematikan ciri secara manual. Walau bagaimanapun, pilihan baharunya membolehkan perkongsian Bateri dihidupkan secara automatik.

Ditemui pada halaman Kongsi Bateri dalam tetapan anda, pilihan muncul berhampiran bahagian bawah halaman. Jika anda menghidupkan ciri tersebut, pengecasan terbalik akan dihidupkan secara automatik hanya apabila telefon dipalamkan dan mengesan peranti di belakangnya.

Pilihan baharu boleh beroperasi secara bebas daripada pilihan utama. Ini bermakna anda boleh mematikan bahagian bateri, tetapi masih menghidupkan ciri ini dan sebaliknya.

Ia tidak semestinya ciri yang mengubah dunia, tetapi kemas kini kecil ini mungkin sangat membantu. Ini sesuai untuk situasi di mana anda perlu melakukan sesuatu seperti mengecas telefon anda dan Pixel Buds pada masa yang sama.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Ciri beta Android 13 QPR1 baharu membolehkan bahagian bateri dihidupkan secara automatik
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker