Berita Teknologi

Semua kemas kini perisian terkini di satu tempat

Dhruv Bhutani / Android Authority

Selamat datang ke OnePlus 10 kemas kini hab. Di sini anda akan menemui maklumat terkini tentang kemas kini pada OnePlus 10 Pro dan peranti 10 siri lain, termasuk OnePlus 10T. Kami akan memperincikan versi perisian semasa untuk setiap peranti dan memaklumkan anda jika terdapat kemas kini baharu yang dilancarkan.

OnePlus 10 Pro dan OnePlus 10T dilancarkan dengan Android 12 dan OnePlus’ Oxygen OS 12.1 berkulit di bahagian atas. OnePlus akan menawarkan tiga peningkatan Android kepada telefon, yang bermaksud ia akan melihat sehingga ke Android 15. Syarikat itu juga menjamin kemas kini keselamatan selama empat tahun.

 • Versi stabil semasa: Android 12
 • Bilakah OnePlus 10 Pro akan mendapat Android 13? November 2022 (Anggaran)

Kemas kini OnePlus 10 terkini

21 September 2022: OnePlus belum bersedia untuk membawa Oxygen OS 13 ke OnePlus 10T lagi, tetapi ia telah menolak OS Oksigen A.08 kemas kini sebaliknya. Kemas kini ini membawa banyak pembetulan dan penambahbaikan.

Semak changelog di bawah:

Sistem

 • Mengoptimumkan kesan paparan mod Gelap dalam senario kecerahan rendah.
 • Mengoptimumkan pengalaman sentuhan.

Rangkaian

 • Mengoptimumkan kestabilan Wi-Fi dan meningkatkan pengalaman rangkaian.
 • Mengoptimumkan kestabilan komunikasi.

Kamera

 • Mengoptimumkan kesan pendedahan kamera hadapan dalam persekitaran lampu latar.

Lain-lain

 • Membetulkan isu kelewatan pemberitahuan sekali-sekala.
 • Membetulkan isu jalur gelap sekali-sekala semasa mengambil foto.
 • Membetulkan isu sekali-sekala kesan hantu dalam senario foto kumpulan dengan kamera hadapan.

Kemas kini itu nampaknya melanda model India buat masa ini, dengan varian tambahan mendapatkannya selepas itu. Untuk menyemak sama ada kemas kini tersedia untuk peranti anda, pergi ke Tetapan Android > Perihal Peranti dan ketik pada Kemas Kini Perisian.

Kemas kini siri OnePlus 10 sebelumnya

 • 21 September 2022: OnePlus ditolak keluar kemas kini Oxygen OS 13 yang stabil untuk OnePlus 10 Pro. Kemas kini pertama kali dikeluarkan kepada pengguna yang mengambil bahagian dalam program beta terbuka. Ia membawakan ciri seperti Reka Bentuk Aquamorphic Oppo, pembantu mesyuarat untuk panggilan audio/video, dan fungsi auto-pixel untuk tangkapan skrin sembang.
 • 1 September 2022: Jenama Cina ditolak keluar kemas kini versi A.07 untuk OnePlus 10 Pro. Ini meningkatkan aspek seperti input sentuhan semasa bermain permainan, kestabilan Wi-Fi dan kualiti imej. Mengenai yang terakhir, kami mendapat peningkatan apabila merakam tangkapan ultralebar pada waktu malam, potret swafoto dan pemandangan bercahaya latar. Kami juga mendapat tampung keselamatan Ogos 2022.
 • 29 Ogos 2022: OnePlus ialah melancarkan satu lagi kemas kini perisian baharu untuk OnePlus 10T. Ia disertakan dengan versi perisian tegar CPH2415_11.A.06 di pasaran global dan CPH2413_11.A.06 di India. OTA baharu tidak menambah sebarang ciri baharu utama pada telefon tetapi menambah baik pengalaman kamera, membuka kunci cap jari dan banyak lagi.
 • 12 Ogos 2022: OnePlus dilancarkan kemas kini perisian pertama kepada OnePlus 10T. Ia datang dengan versi perisian tegar CPH2413_11_A.05 dan membawa sistem serta peningkatan kamera.
 • 5 Julai 2022: OnePlus kini dilancarkan OS Oksigen A.15 kepada OnePlus 10 Pro. Kemas kini ini membawa beberapa penambahbaikan sistem dan juga menambah tampung keselamatan Jun 2022 pada telefon. Anda boleh membaca log perubahan di bawah.
 • 23 Mei 2022: OnePlus kini melancarkan Oxygen OS A.14 kepada OnePlus 10 Pro. Seperti yang diper Pembangun XDAkemas kini ini membawa beberapa penambahbaikan sistem dan turut menambahkan tampung keselamatan Mei 2022 pada telefon.
 • 26 April 2022: OnePlus diumumkan kemas kini Oxygen OS 12 A.13 untuk OnePlus 10 Pro di Amerika Utara dan India (h/t: XDA-Pembangun). Ia membawa peningkatan pada buka kunci cap jari, penggunaan kuasa, pemprosesan studio, kualiti kamera hadapan dan kestabilan rangkaian.
 • 1 April 2022: OnePlus menolak perisian tegar A.11 (India) dan A.12 (Eropah) kepada OnePlus 10 Pro. Ia membawa banyak pembetulan dan pengoptimuman, termasuk pengoptimuman berkaitan kamera, buka kunci cap jari yang dipertingkatkan, prestasi yang lebih baik secara umum dan sambungan yang lebih dipercayai.
 • 31 Mac 2022: Ini adalah hari OnePlus melancarkan OnePlus 10 Pro di pasaran global. Perisian luar biasa ialah Oxygen OS 12.1 yang berasaskan Android 12.

Apakah kemas kini OnePlus 10 yang anda jalankan? Beritahu kami dalam ulasan. Selain itu, jika anda telah melihat OTA yang kami tidak tahu, tip kami!

Jika anda sedang mencari kemas kini lain, pastikan anda melawat kami Android 12 penjejak kemas kini.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Semua kemas kini perisian terkini di satu tempat
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker