Berita Teknologi

Bersedia untuk mengucapkan selamat tinggal kepada akaun Fitbit

Jika anda mempunyai a Fitbit akaun, perubahan besar akan datang kepada anda. Menurut syarikat itu, ia akan menamatkan sokongan untuk akaun Fitbit dan sebaliknya akan memerlukan akaun Google.

Fitbit secara rasmi menjadi sebahagian daripada Google pada Januari 2021. Sejak itu, Google telah mencari jalan untuk merapatkan ekosistemnya dan ekosistem Fitbit. Sebagai contoh, Google telah mengatakan bahawa ia akan datang Jam Tangan Pixel akan mempunyai integrasi yang mendalam dengan Fitbit. Dorongan terbaru ke arah barisan bersatu ini ialah penjenamaan “Fitbit by Google” baharu Fitbit.

hidup Halaman bantuan Fitbit, syarikat itu mempunyai Soalan Lazim tentang penjenamaan baharu ini dan apa yang ada untuk masa hadapan. Dalam senarai soalan dan jawapan, Fitbit bercakap tentang akaun Google di Fitbit. Di sinilah firma itu mengumumkan bahawa ia akan mendayakan akaun Google pada Fitbit pada tahun 2023 dan akan menyokong beberapa faedah untuk pengguna akaun Google termasuk:

  • Log masuk tunggal
  • Keselamatan akaun
  • Kawalan privasi terpusat untuk data pengguna Fitbit

Di bawah halaman, bagaimanapun, ia mendedahkan bahawa beberapa penggunaan Fitbit akan memerlukan akaun Google selepas akaun Google pada Fitbit dilancarkan pada 2023. Ia juga menyebut bahawa sokongan akaun Fitbit akan berakhir pada 2025, yang memerlukan semua pengguna mempunyai Google akaun ke hadapan. Syarikat menyatakan:

Jika anda mempunyai akaun Fitbit, selepas pelancaran akaun Google pada Fitbit, anda akan mempunyai pilihan untuk mengalihkan Fitbit ke akaun Google anda atau untuk terus menggunakan peranti dan perkhidmatan Fitbit anda yang sedia ada dengan akaun Fitbit anda selagi ia disokong . Sokongan akaun Fitbit akan diteruskan sehingga sekurang-kurangnya awal 2025. Selepas sokongan akaun Fitbit tamat, akaun Google akan diperlukan untuk menggunakan Fitbit. Kami akan telus dengan pelanggan kami tentang garis masa untuk menamatkan akaun Fitbit melalui notis dalam apl Fitbit, melalui e-mel dan dalam artikel bantuan.

Walaupun ini adalah perkembangan yang menarik, ia mungkin tidak mengejutkan. Memandangkan Fitbit kini menjadi sebahagian daripada Google, ia hanya masuk akal bahawa Google ingin memudahkan perkara dengan menggantikan akaun Fitbit dengan akaun Google. Sekurang-kurangnya mereka memberi pengguna banyak masa untuk menyesuaikan diri dengan perubahan yang tidak dapat dielakkan.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Bersedia untuk mengucapkan selamat tinggal kepada akaun Fitbit
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker