Berita Teknologi

Acara Google Pixel 7: Perkara yang diharapkan

TL;DR

  • Acara Google Pixel dijadualkan untuk disiarkan secara langsung pada 6 Oktober jam 10:00 ET.
  • Kita akan dapat melihat Pixel 7, Pixel 7 Pro dan Pixel Watch.
  • Kami boleh melihat pelbagai peranti lain juga.

Acara Pixel 7 Google semakin hampir dengan rancangan itu dijadualkan bermula pada 6 Oktober jam 10:00 ET. Sudah tentu, Pixel 7 dan Pixel 7 Pro akan berada di sana, tetapi persembahannya akan lebih besar daripada sekadar acara pelancaran untuk telefon baharu syarikat itu. Sebagai contoh, Google akan mempamerkan boleh pakai pertamanya — Pixel Watch. Kami juga mungkin bersedia untuk beberapa kejutan juga.

Syarikat yang berpangkalan di Mountain View tidak berdiam diri mengenai apa yang boleh ditunjukkan. Banyak kebocoran juga telah timbul dalam beberapa minggu kebelakangan ini. Mengambil semua maklumat ini bersama-sama, mari kita semak dengan cepat semua yang kita jangkakan untuk dilihat pada persidangan Google.

Pixel 7 dan Pixel 7 Pro

Warna Pixel 7 7 Pro

Bermula dengan tajuk rancangan, kami akan mendapat pandangan rasmi terbaik kami di Pixel 7 dan Pixel 7 Pro sejak acara Google I/O kembali pada bulan Mei. Semasa acara tersebut, gergasi teknologi itu memberi kami pandangan pertama pada Pixel 7 dan Pixel 7 Pro dalam skema warna Salji mereka. Paparan menunjukkan bahawa bar kamera – yang diperkenalkan dalam siri Pixel 6 – akan kekal untuk siri Pixel 7. Walau bagaimanapun, sarung kaca bar kamera telah digantikan dengan aluminium kitar semula.

Walaupun Google tidak menjelaskan secara spesifik pada bulan Mei, kami menjangkakan bahawa syarikat itu akan memberikan kami butiran tentang spesifikasi peranti pada acara yang akan datang. Walaupun firma itu masih belum membentangkan butiran secara rasmi, kami mempunyai idea yang cukup bagus tentang kemampuan Pixel 7 dan Pixel 7 Pro.

Berdasarkan apa yang kita ketahui, siri Pixel 7 sebahagian besarnya akan sama dengan pendahulunya. Bagaimanapun, kebocoran menunjukkan bahawa penembak swafoto pada kedua-dua peranti akan dinaik taraf kepada 11MP. Selain itu, Pixel 7 Pro mungkin menukar 48MP Sony IMX586 dalam slot telefotonya untuk penderia Samsung GM1 48MP. Tetapi perbezaan terbesar ialah kemasukan cip Tensor generasi kedua Google.

Kami juga mempunyai idea tentang kos setiap peranti untuk anda. Kebocoran yang muncul minggu lalu mendedahkan bahawa Pixel 7 mungkin akan dijual pada harga $599 manakala Pixel 7 Pro akan tersedia pada harga $899. Jadi kedua-dua model berkemungkinan harganya hampir sama seperti tahun lepas. Selain itu, kedua-dua telefon akan digunakan untuk prapesanan pada hari yang sama dengan acara tersebut.

Jam Tangan Pixel

Reka bentuk jam tangan piksel Google IO 2022

Siri Pixel 7 mungkin menjadi tajuk utama, tetapi kami tidak boleh melupakan perkara yang sangat dinanti-nantikan Jam Tangan Pixel. Seperti yang dinyatakan sebelum ini, Pixel Watch akan menjadi jam tangan pintar Google yang pertama dan khabar angin telah berkisar di sekeliling peranti itu sejak ia diperkenalkan di Google I/O.

Apa yang kami tahu ialah alat itu akan dilancarkan bersama Pixel 7 dan Pixel 7 Pro. Malah, sesetengah orang telah mula mencari mereka bersembunyi di kedai runcit minggu lalu. Dijangkakan bahawa Pixel Watch akan berharga lebih daripada Fitbit. Kebocoran menyebabkan kos model Wi-Fi adalah sebanyak $349.99.

Dari segi reka bentuk, jam tangan pintar akan mempunyai muka bulat yang membantu membezakannya daripada reka bentuk segi empat sama Apple. Peranti ini juga akan datang dengan jalur proprietari dalam beberapa perisa berbeza seperti mesh, kulit, fabrik, silikon dan banyak lagi.

Satu lagi perkara yang anda boleh jangkakan untuk didedahkan pada pameran itu ialah integrasi Fitbit Pixel Watch. Google telah mengatakan bahawa Pixel Watch akan mempunyai integrasi yang mendalam dengan Fitbit, yang masuk akal memandangkan Google memperoleh Fitbit pada 2021. Ia juga akan dijalankan pada cip Exynos 9110 — dikeluarkan semula pada 2018 — dengan Wear OS 3.

Selain itu, kebocoran lain telah memberitahu kami bahawa kami boleh mendapatkan storan dalaman 32GB dan RAM paling banyak dilihat pada mana-mana peranti yang berjalan pada Wear OS. Walau bagaimanapun, ia mungkin kurang dalam jabatan umur panjang jika khabar angin benar mengenai bateri 300mAh.

Google Nest Wifi Pro

Penghala Google Nest AC2200 Wifi Mesh 2 Pek

Memandangkan kami telah menyelesaikan perkara yang jelas, tiba masanya untuk menyelami produk yang boleh membuat penampilan mengejut pada acara itu. Satu item sedemikian yang boleh menghiasi skrin kami ialah yang baharu Google Nest Wifi Pro.

Menurut halaman produk yang dikeluarkan sebelum waktunya, kami tahu bahawa peranti itu dipanggil Penghala Google Nest Wifi Pro 6E. Kebocoran itu mendedahkan bahawa produk rumah pintar itu akan mempunyai keupayaan Wi-Fi 6E dan tanda harga $199. Ia juga didapati bahawa peranti itu akan tersedia dalam pakej dua dan tiga dengan harga $299 dan $399 masing-masing.

Meniru beberapa skema warna peranti Pixel yang lain, Penghala Google Nest Wifi Pro 6E dijangka hadir dalam warna Salji (putih), Linen (coklat muda), Kabus (biru muda) dan Serai (kuning muda/hijau).

Macam-macam

Fitbit Versa 4 memaparkan skrin utama peranti.

Kris Carlon / Android Authority

Ia bukan sesuatu yang luar biasa bagi syarikat untuk mempamerkan produk yang sudah tersedia di acara seperti ini dan kami tidak akan meletakkannya di luar Google untuk melakukan perkara yang sama. Mengapa tidak apabila anda mendapat perhatian semua orang? Kami dapat melihat Google melemparkan beberapa imej dan meluangkan satu atau dua minit bercakap tentang beberapa peranti boleh pakai Fitbitnya. Sebagai contoh, yang Fitbit Sense 2 dan Versa 4 baru-baru ini dilancarkan dan Google mungkin meluangkan sedikit masa untuk memberi tumpuan pada peranti tersebut.

Terdapat juga kemungkinan bahawa kita boleh mendengar sesuatu tentang loceng pintu Nest baharu. Pembongkaran APK yang dijalankan oleh 9To5Googlemendedahkan imej Nest Doorbell berwayar dipercayai Nest Doorbell generasi kedua yang disebut oleh Google tahun lepas.

Apakah yang paling anda teruja untuk melihat pada acara pada 6 Oktober?

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Acara Google Pixel 7: Perkara yang diharapkan
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker