Berita Teknologi

Tinjauan pendapat: Anda tidak akan membeli telefon dengan iklan jika ia lebih murah

Kami telah melihat iklan sistem pada telefon pintar buat sementara waktu sekarang, kerana pengeluar berusaha untuk mengaut keuntungan (atau keuntungan yang lebih besar) sambil masih memberikan perkakasan yang baik. OEM utama suka Samsung, Xiaomidan Realme semua dah main game ni.

Walau bagaimanapun, kami tertanya-tanya sama ada pengguna sanggup membeli telefon dengan iklan jika ia lebih murah (cth 20% lebih murah). Kami mengemukakan soalan ini kepada pembaca kami dan mereka memberi kami jawapan yang tegas.

Adakah anda akan membeli telefon dengan iklan jika ia lebih murah?

Keputusan

Tinjauan kami disiarkan secara langsung pada 28 Julai, dan hampir 1,500 undi dikira sehingga sekarang. Keputusan? Nah, 90.03% pembaca yang ditinjau secara besar-besaran berkata mereka tidak akan membeli telefon dengan iklan jika harganya lebih murah. Dalam erti kata lain, kem “tidak” menang dengan tanah runtuh yang besar.

Komen mencadangkan bahawa pembaca yang ditinjau hanya bosan dengan iklan pada telefon bimbit mereka, atau telefon yang disokong iklan perlu sekurang-kurangnya percuma. Seorang pembaca juga merasakan bahawa Amazon boleh melarikan diri dengan tablet dan e-pembaca yang disokong iklan kerana alat ini tidak digunakan hampir sekerap telefon pintar.

Berkaitan: Apabila iklan yang tidak dapat dielakkan muncul dalam produk yang saya bayar, saya berhenti menggunakannya

Sementara itu, hanya 9.97% responden berkata mereka akan berminat dengan telefon yang disokong iklan jika ia lebih murah (kami mencadangkan diskaun 20%). Dua ulasan pembaca yang menyokong pendirian ini mencadangkan mereka meneruskan dan membeli telefon yang lebih murah dan disokong iklan jika ada cara untuk (secara tidak rasmi) melumpuhkan iklan tersebut.

Untuk apa yang bernilai, pembaca lain berhak menyatakan bahawa Amazon menjual telefon yang lebih murah dengan iklan bertahun-tahun yang lalu sebelum mematikan program ini. Jadi nampaknya industri telah beralih daripada pendekatan ini.

Komen

  • Richard Quist: Tidak. Tidak….dan, TIDAK. Strategi ini mungkin serupa dengan apa yang Amazon telah lakukan dengan e-pembaca dan tablet murah, tetapi cara telefon digunakan adalah jauh berbeza daripada Kindle… kebanyakan orang mungkin mengambil pembaca mereka paling banyak beberapa kali setiap hari, dan perkara yang sama berlaku untuk tablet… orang yang sama mungkin melihat telefon mereka beberapa kali setiap jam, jika tidak lebih.
  • Lex1020: Sama sekali tidak. Jika saya membayar untuk sesuatu, anda lebih baik tidak menunjukkan iklan kepada saya. Itulah sebab saya membayar. Itulah sebab saya enggan melanggan Hulu
  • Brian Simmons: Jika saya boleh mengalih keluar iklan dengan mudah, maka ya. Jika tidak, TIDAK BOLEH. Saya telah melakukan ini dengan semua Tablet Amazon saya dan ia berfungsi dengan baik. (Tablet Amazon tidak memerlukan anda mengakar peranti untuk mengalih keluar iklan).
  • DanSparrow: Pasti mengapa tidak? Jika anda membeli perkakasan yang buruk, tiada apa yang boleh anda lakukan, tetapi perisian? Sentiasa ada cara untuk menipu dan orang sentiasa mencari cara untuk menyekat atau mengalih keluar iklan. Tidak bimbang jika saya terpaksa melakukan beberapa flashing ke telefon, bukan rodeo pertama saya.
  • cocogoat utama: Saya lebih suka menggunakan NO PHONE daripada telefon PERCUMA dengan iklan.
  • Timothy: Hantaran keras. Inilah sebab sebenar saya tidak akan membeli peranti Amazon Fire yang lain.
  • Kossay Zemzem: Jadi saya jimat 20% untuk pembelian sekali sahaja supaya syarikat mendapat keuntungan daripada peranti saya selagi ia berfungsi ? Sama sekali tidak, terima kasih, idea itu menjijikkan saya. Kami sudah mempunyai cukup iklan di mana-mana pergi di internet. Saya mahu peranti peribadi saya menjadi ruang peribadi saya di mana saya boleh memberi tumpuan dan melarikan diri dari pengiklanan yang tidak pernah berakhir di tempat lain.
  • Craig S.: Amazon sebenarnya menjual telefon Prime daripada Motorola, Nokia dan LG dengan iklan pada skrin kunci dan bar pemberitahuan mereka hanya beberapa tahun lalu untuk harga diskaun. Tidak perlu dikatakan? Mereka akhirnya mengalih keluar kebanyakan kesemuanya dengan kemas kini apl dan menghentikan program tersebut.
  • deltatux: Oh tidak!
  • Drone9: Jika telefon percuma, ya

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Tinjauan pendapat: Anda tidak akan membeli telefon dengan iklan jika ia lebih murah
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker