Berita Teknologi

Mod Pembaikan baharu Samsung untuk telefon bertujuan untuk mengurangkan rasa cemas anda

Hadlee Simons / Android Authority

TL;DR

  • Samsung telah memperkenalkan Mod Pembaikan baharu untuk telefon Galaxy.
  • Ia akan menyekat akses kepada data peribadi telefon anda semasa ia keluar untuk pembaikan.
  • Ciri ini akan mula dilancarkan di Korea Selatan pada siri Samsung Galaxy S21.

Samsung menambah Mod Pembaikan baharu pada Telefon Galaxy untuk menenangkan pelanggan yang cemas yang tidak mempercayai juruteknik dengan peranti mereka.

Ia sentiasa menggegarkan apabila anda terpaksa meletakkan telefon anda di pusat pembaikan, tidak mengetahui sama ada data peribadi anda selamat atau tidak. Anda juga tidak mahu teknologi pembaikan mengintip peranti anda untuk mendapatkan foto, mesej atau maklumat kewangan peribadi.

Mod Pembaikan Samsung menghalang semua itu. Mod akan muncul dalam tetapan di bawah menu “Penjagaan Bateri dan Peranti”. Setelah dipilih, telefon akan but semula dan menyekat akses kepada data peribadi. Hanya apl prapasang lalai yang boleh diakses semasa telefon dalam Mod Pembaikan.

Setelah peranti dibetulkan, pengguna boleh keluar dari Mod Pembaikan dan mengakses data peribadi sekali lagi. Mereka hanya perlu but semula dan membuka kunci telefon mereka melalui pengecaman corak/cap jari.

Malangnya, ciri ini hanya datang ke peranti Galaxy di Korea Selatan buat masa ini, tetapi kami tidak nampak mengapa Samsung tidak akan melancarkannya di pasaran lain juga.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Mod Pembaikan baharu Samsung untuk telefon bertujuan untuk mengurangkan rasa cemas anda
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker