Berita Teknologi

Logitech akan melancarkan peranti permainan awan pegang tangan pada tahun 2022

  • Logitech merancang untuk melancarkan peranti pegang tangan berasaskan permainan awan menjelang akhir tahun 2022.
  • Peranti ini akan menyokong Xbox Cloud Gaming Microsoft dan perkhidmatan GeForce Now Nvidia.
  • Ia juga akan menggunakan perisian yang dibangunkan oleh Tencent Gaming.

Permainan berasaskan awan untuk permainan AAA perlahan-lahan menjadi lebih arus perdana, dan kini pemain utama dalam aksesori permainan merancang untuk terjun ke perniagaan ini secara besar-besaran. Hari ini, pembuat PC dan aksesori permainan yang telah lama berjalan Logitech mengumumkan merancang untuk melancarkan peranti pegang tangan permainan awannya sendiri.

Logitech menyatakan ia akan bekerjasama dalam bahagian perisian dengan Tencent Games yang berpangkalan di China untuk peranti baharu itu. Ia juga bekerja dengan Permainan Awan Xbox Microsoft dan perkhidmatan permainan awan Nvidia’s GeForce Now supaya perantinya harus menyokong beratus-ratus permainan PC dan konsol mewah di luar kotak. Ada kemungkinan bahawa perkhidmatan permainan awan lain suka Stadia Google dan Luna Amazon boleh menyokong peranti itu juga, tetapi belum ada butiran konkrit mengenainya.

Baca lagi: Kami mahukan Tablet Nvidia Shield baharu sekarang

Selain itu, tiada apa-apa lagi tentang produk masa depan ini yang Logitech telah dedahkan, termasuk reka bentuknya, spesifikasi perkakasannya, dan terutamanya tanda harganya. Logitech mempunyai menyediakan halaman web di mana anda boleh menaip e-mel anda untuk menerima kemas kini selanjutnya. Kami telah melihat peningkatan permainan mudah alih mewah dalam beberapa tahun kebelakangan ini, sebahagiannya disebabkan oleh populariti Konsol Switch Nintendodan, lebih baru-baru ini, Dek Stim Injap. Apabila permainan awan menjadi lebih matang, kami tidak akan terkejut melihat lebih banyak pesaing cuba untuk mendapatkan wang.

Sumber Diterjemahkan oleh Google Translate: Logitech akan melancarkan peranti permainan awan pegang tangan pada tahun 2022
oleh [author_name]

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker